דר' חרמון - טוב לדעת שאתה כאן.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/09/2021 | 18:29 | מאת: איילי

בן 64. סבלתי חודשים מסימפטומים של "דיזינס" או של פרכוסים בחזה לסירוגין. (לא טופלתי תרופתית באופן קבוע יום יומי אלא בכדור "ואבן" בעת הצורך בלבד.) לפני מספר ימים פסקו 2 התופעות האלו ומאז אני חווה סימפטומים קבועים של לחץ ומתח גבוה מאוד המורגש בחזה ובעורף וגם תחושה מוזרה של רעב, כאילו שיש "ואקום" בחזה. אבקש לדעת האם התופעות מוכרות בתחום התמחותך והאם סביר שהסימפטומים אכן "משנים צורה" באופן שכזה? נ.ב. ברור לי שמדובר בסימפטומים הנובעים מחרדה, (כנראה חרדה מפני זקנה), כי אין סיבה אחרת הידועה לי לכך. בברכה ותודה גדולה.

06/10/2021 | 21:52 | מאת: מני

שאלה: אבקש לדעת האם התופעות מוכרות בתחום התמחותך תשובה: כתבת בעצמך את התשובה מיד לאחר מכן בנ.ב. שאלה: והאם סביר שהסימפטומים אכן "משנים צורה" באופן שכזה? תשובה: סביר בהחלט. יש מגוון רחב של תסמיני חרדה ולא מוכרח שכולם יבואו יחד או שאחד יופיע תמיד, ואפילו לא מוכרח כמובן שתמיד יהיו תסמינים. ואבן איננו מרפא, רק מקל מהסבל עד שמתמכרים אליו ומפתחים סבילות שאז הוא כבר לא עובד במינון הקודם. ממילא, ההמלצה היא להיות מטופל בהפרעה בכדור נוגד חרדה ולא בכדור הרגעה כמו ואבן. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה