היי מני, אני פונה אליך כי סומך על ידיעותיך והבנתך.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/09/2021 | 13:36 | מאת: איילי

לאחר 4 ימים קשים של תחושת מתח וחרדה, (שהורגשה בעיקר בחזה, כולל פרכוסים קלים), קמתי הבוקר כשאני מרגיש הרבה יותר טוב וגם לאחר שישנתי היטב בלילה האחרון בלא כדור הרגעה. אז ברור לי שמדובר במנוחה זמנית ושהסימפטומים ישובו לפקוד אותי בקרוב, וחוזר חלילה. התייעצתי אתמול עם הפסיכיאטר שאצלו הייתי לצורך אבחון לפני 3 חודשים והוא עומד על דעתו שלא להתחיל בטיפול תרופתי קבוע ומתמשך אלא שרק להיעזר בכדור הרגעה בשעות ובימים הקשים, וכך עד שאכיל ואתרגל לתחושות האלו, עד שכבר לא יפריעו לי. מה אומר? מה דעתך האישית?

25/09/2021 | 18:49 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אליך מני.

25/09/2021 | 20:56 | מאת: איילי

דר' חרמון. כמובן שאשמח מאוד על מענה ממך. חשבתי שאתה בחופשה :)

26/09/2021 | 14:46 | מאת: מני

יש לשלוח את ההודעה מחדש על מנת שהדוקטור יענה היות והוא לא עונה להודעות שכבר ענה עליהם, פשוט כי הם מופיעים עם פלוס ירוק דהיינו שכבר ענה עליהם ו״כביכול״ נסגר הטיפול בהם.. להבא כדאי לכתוב שהשאלה מופנית גם לדוקטור חרמון כדי שבמידה ואינו בחופשה יענה אף הוא (ובעיקר הוא, כי המענה שלו הוא העיקרי ואני לא תחליף לכך כמובן אלא רק עזרה התחלתית עד למענה שלו). לגופו של עניין, יש לשמוע לעצת הפסיכיאטר, אך להשתדל שבשום מצב לא יהיה רצף של כמה ימי טיפול בכדורים אלו, כדי למנוע התמכרות מהירה והסתגלות (שאז כבר לא יועיל הכדור וצריך להגדיל את המינון כדי שישפיע וחוזר חלילה, דבר מפחיד מאוד, בפרט מאחר והתלות בכדור ותופעות הגמילה שבו יחמירו מאוד מאוד מכל הגדלת מינון). בהצלחה!

26/09/2021 | 15:46 | מאת: איילי

היי מני. מסתבר ש"המנוחה" שזכיתי לה אתמול בבוקר הייתה קצרה מאוד ושהסימפטומים חזרו להציק עד מאוד. קבעתי תור לרופא שלי בשבוע הבא, ובינתיים הוא מאשר לי ליטול "ואבן" אחד ביום, ובמקרה הצורך גם אחד בלילה. מדובר ב"ואבן" של 10mg. בינתיים אני נמנע מכך, אבל נראה מה יהיה בהמשך. תגיד, האם 2 "ואבן" ביממה ממכרים בזמן קצר יחסית, או שלא כל כך מהר?

26/09/2021 | 19:12 | מאת: מני

אכן בזמן קצר מאוד יחסית (תוך כשלושה שבועות, ולכן לא מיועד לשימוש של יותר מזמן זה). אפילו אם אחד ביום רצוף גם גורם לזה.

26/09/2021 | 19:24 | מאת: איילי

תודה מני.

30/09/2021 | 21:58 | מאת: מני

בשמחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה