אקתיזיה למני ולרופא..............................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/09/2021 | 18:29 | מאת: חיים

התתיכן אקתיזיה מסרוקוול xr 800 מ"ג ? יש לציין שאני נוטל סרוקוול xr 600 עד 800 מ"ג מספר רב של שנים בהתחלה מ 2012 עד 2014 באופן רציף בתחילת השימוש בו לא הייתה אקתיזיה והכדור היה מרגיע אותי וגם עוזר לי להירדם , אחרי השנתיים האלה ההשפעה שלו פגה והפסיק להרגיע אותי וסבלתי מהתפרציות כעס אז עברתי לאביליפיי עד 30 מ"ג אולי למשך כמה חודשים שהופסק בגלל אקתיזיה ואז חזרתי לסרוקוול xr מחוסר ברירה במינון 600 עד 1200 מ"ג כאמור בשלב זה בסרוקוול לא היה מרגיע אותי ולא היה עוזר בטיפול בדיכאון עם עוד תרופה נוגדת דיכאון השתמשתי בו עד 2017 גם הרגשתי סוג של חוסר שקט פנימי אז עברתי לאינווגה מ6 עד 9 מ"ג והתחלתי להרגיש יותר טוב והיה שיפור במצבי ואחרי שנתיים או שנה וחצי אינווגה הופסק בגלל עלייה בפרולקטין ניסיתי סרדולקט אולי 8 מ"ג שהופסק בגלל אקתיזיה אחרי זמן קצר וחזרתי לסרוקוול מחוסר ברירה שכאמור כנראה הפסיק להשפיע עליי לטובה ועברתי לסוליאן 400 מ"ג והייתה הטבה למשך שנה אז הועלה הסוליאן ל800 מ"ג אבל גם תחת סוליאן לעיתים היו התפרציות כעס ובתקופת תחילת הקורונה סבלתי תחת סוליאן 800 מהתפרציות כעס "שגעוניות" התקפי אטרף במיוחד בתקופות ההסגרים הראשונים גם פרולקטין עלה וגם הפנים שלי התנפחו (תחת סוליאן 400 גם סבלתי מחרדות פסיכוטיות לכן הסוליאן הועלה ל800) חזרתי עוד פעם לאינווגה 6 עד 9 מ"ג שהיה יותר מרגיע מסוליאן עוד פעם הייתה נפילה להתפרציות כעס ואז הוחזרתי לסרוקוול xr 800 מ"ג עוד פעם (בימים אלו) ועוד פעם הסרוקוול לא מרגיע אותי ולא עוזר לי לישון וגם התחלתי להרגיש חוסר שקט אולי אקתיזיה יותר משמעותי שמתעצם עם המשך השימוש בסרוקוול כנראה וגם סובל ממחשבות יחס סטיגמטיות שאנשים מדברים עליי בשכונה וביישוב שיש לי מחלת נפש והפסקתי לצאת מהבית למעט סידורים (אני גם חושד שהפעת האינווגה נהייתה יותר חלשה באופן משמעותי אבל יותר טובה מהשפעת סרוקוול) , האם לחזור לאינווגה 6-9 מ"ג מחוסר ברירה , אולי אינווגה יותר טוב למחשבות יחס לאנשים בשכונה וביישוב או לקבל ריאגילה cariprazine וגם אולי ייקח לי לראות פסיכיאטר בסוף 11/21 ? מה לעשות ? אני אבוד עצות ? (לוקח עכשיו דרלין 160 מ"ג שלא עוזר )

18/09/2021 | 21:27 | מאת: מני

הדבר היחיד שאוכל לענות בנושא הוא שהדוקטור כתב פעם בפורום שסרקוול טוב יותר למחשבות יחס מאינווגה (יותר נכון- הוא כתב שסרקוול יעיל מאוד למחשבות יחס והאינווגה ספק אם יועיל לכך כלל ועיקר), אך מאחר והפסיק להשפיע, אין כל טעם לחזור אליו. אגב, יותר מידי אנשים בפורום התלוננו שהשפעת סרוקוול לא החזיקה אצלם מעמד של יותר משנה עד שנים בודדות. כמובן שיתכן שכן יחזיק מעמד, אבל משום מה דווקא על כדור זה שמעתי רבות שנפוץ אצלו התופעה שהופסקה השפעתו לאחר זמן. שורה תחתונה- מה לעשות- איני יודע, אני רק יודע שלחזור לסרקוול לא כדאי וגם לא לאינווגה, חבל על הזמן שתמשיך לסבול ויפה שעה אחת קודם לצאת מהמצב הנפשי המסובך.

18/09/2021 | 21:36 | מאת: חיים

איך מני מה עליי לעשות ?

19/09/2021 | 08:23 | מאת: מני

נתתי רק מענה חלקי של מה לא לעשות- לא לחזור לסרקוול ואינווגה. מה כן לבחור כטיפול- איני יודע, ותאלץ לחכות למענה הדוקטור או מי שמבין בזה. סליחה. בינתיים כמובן שתישאר עם הטיפול הנוכחי שלך- סרקוול. בהצלחה ושוב סליחה, מני.

25/09/2021 | 18:46 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התשובה הינה אצל הרופא המטפל שלך.

11/10/2021 | 20:58 | מאת: א

חיים עוד לא הבנת שמני לא רופא? לך לרופא התרופה הפסיקה להשפיע, תשאל אותו לגבי מרשם לקלונקס או להחליף תרופה, אבל צריך רופא כי פה בפורום לא תקבל מרשמים.

15/11/2021 | 21:18 | מאת: מני

מרשם לקלונקס זה לא פיתרון. יש להחליף תרופה אצל הרופא. א׳, ארור אתה וארור כל מי שקשור אליך.

מנהל פורום פסיכיאטריה