מי זה מני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/09/2021 | 10:07 | מאת: סיגלית

אני רואה שמי שעונה לכל השאלות הוא מני. מי זה מני, מה הכשרתו? האם הוא פסיכאטר? תודה.

18/09/2021 | 16:03 | מאת: מני

לא, אינני פסיכיאטר. את מוזמנת לחכות לתשובת הדוקטור.

18/09/2021 | 17:23 | מאת: סיגלית

בכל זאת רציתי לדעת מה ההכשרה שלך? אני מניחה שאתה לא סתם עונהלשאלות, אלא אם יש לך ניסיון ורקע כלשהו.

18/09/2021 | 21:06 | מאת: מני

אכן יש לי רקע, מקריאה רבה בנושא בספרים, באינטרנט (וחייב לציין שמערכת סינון המידע באינטרנט עובד אצלי הייטב, וזה מוכח למשל מכך שאיני מאמין בשום קונספירציה או אמונה תפילה מכל סוג. אני מזכיר זאת, מאחר והאינטרנט מלא על גדותיו באינסוף מידע שקרי וכוזב והייתי צריך לברור הייטב מידע נכון מלא נכון, לכל לראש באמצעות קריאה באתרים מהימנים. רוב המידע שלי שמהאינטרנט הוא דווקא מעיתונים היוצאים על ידי רופאים מפורסמים או פורומי פסיכיאטריה לדורותיהם המנוהלים כמובן בידי פסיכיאטר, ורק מעט באמצעות אתרים אחרים (אני קורא כבר 3 שנים בנושא, מתוכם השתתפות פעילה של מעל שנה וחצי בפורום זה) וכאחד שעבר בעצמו הפרעה נפשית וניסה אין סוף נסיונות עם תרופות עד שהגעתי לטיפול (״קוקטייל״) הנכון (אני כותב ״עבר (בעצמו הפרעה נפשית)״, אף שההפרעות שלי הן רשמית כרוניות (סכיזואפקטיב ואוסידי), מאחר ולדעתי אי אפשר לקרוא לי במצבי הנוכחי ״סובל מהפרעה נפשית״, כי לכל לראש איני סובל ואני מרגיש טוב, ושנית- אני מתפקד כרגיל לכל אדם: עומד תחת לחץ, גם בעבודה במשרה מלאה וגם בלימודים שהתחלתי לאחרונה, ויש לי תחומי עניין רבים והנאה כרגיל, ומבחינתי התרפאתי, רק שזה יחזיק מעמד כל עוד אמשיך להתמיד בטיפול התרופתי. בכל מקרה,) מאחר וניסיתי בעצמי הרבה נסיונות ושמעתי מהרבה רופאים שטיפלו בי בנושא התרופות הפסיכיאטריות, כולל הנחיות פרטיות לכל כדור וכדור שניסיתי או שילוב (ובתור אחד שהיה שותף פעיל יחד עם הדוקטור בבחירת התרופה המתאימה, לא בכך שהתערבתי חלילה בהחלטות הרופא אלא בכך ששאלתי והתעניינתי רבות מדוע דווקא נסיון זה ולא נסיון אחר וקיבלתי מהרופא שלי תשובות מפורטות היות והיה מדובר ברופא טוב הקשוב לחולה). הסיבה שאני עונה בפורום-: זה התחיל מזה שהייתי עונה לשאלות קלות מאוד בנושאים שידעתי בעצמי שאני יכול לענות עליהם מידע שצברתי (וכדי לחסוך כמובן בזמן ההמתנה לרופא הפורום שלא זמין בתדירות גבוהה), ובעידוד הרופא המשכתי להיות יותר ויותר פעיל בפורום, בפרט כשראיתי שרוב רובם של תשובותיי הדוקטור מאשר שהם נכונות (ובכל מקרה תמיד הדוקטור יתקן לכשיענה בפורום מה שלא נכון/לא מדוייק מספיק/חסר, ואם כן לא יצא רע אם אתן מענה ראשוני לזקוק לכך בדחיפות, כי בכל מקרה ברור שכל גולשי הפורום מעוניינים בעיקר במענה הדוקטור ורק שרובם נהנים גם ממענות שלי שהם הרבה יותר מהירים כי איני עסוק כמו הדוקטור), ממילא זה דירהן אותי למצב המענות כיום. היה תקופה קצרה לאחרונה שעבתי את הפורום בגלל בן בליעל שהפריע את צעדיי, אבל בסוף לא נכנעתי לו והשבתי מלחמה כנגדו, וזה עזר: איני יודע מאיזה סיבה, אך הוא כבר לא מפטפט בפורום (אי אפשר לקרוא לדבריו יותר מפטפוט קולני בעלמא). גם אם יחזור (במידה ולא נחסם לצמיתות), אני תמיד כאן כדי לא להניח לו. סתם בדרך אגב.. בהצלחה! (המענה בקצרה: אני חסר הכשרה לטיפול פרטני, אך בר הכשרה, מרופא הפורום, לענות בפורום זה.. כמובן באם הוא יגיד לי באיזשהו שלב להפסיק, בוודאי שאפסיק.)

18/09/2021 | 21:09 | מאת: מני

אגב, המענה שלי ושל משה (שלפי הבנתי גם הוא מטופל תרופתית בתרופה/ות פסיכיאטרית/ות) בפורום זה די דומה, אף שלא לגמרי, למושג ״צרכנים נותני שירות״ שבסל שיקום (באם את לא מכירה- מוזמנת לקרוא על כך באמצעות חיפוש בגוגל), שהרעיון שמאחורי זה- הוא שמי שעבר את הדבר בעצמו יודע לתת עזרה באותו הדבר, אם רק יעבור הכשרה מתאימה.

18/09/2021 | 21:22 | מאת: סיגלית

תודה על התשובה הכנה, אתה בהחלט עושה עבודת קודש, מאחלת לך המשך פעילות בפורום, והרבה בריאות.

19/09/2021 | 08:21 | מאת: מני

תודה רבה! 👍

25/09/2021 | 18:44 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לרוב אני מאשר דבריהם של מני ומשה ופעולתם מבורכת ותורמת לקהילה.

08/10/2021 | 15:13 | מאת: א

מני זה בן אדם חסר השכלה, דוס, שנותן עצות רפואיות מזיקות בפורום, נהוג אצל דוסים לפעמים שיש אנשים שנותנים עצות למרות שאין להם רשיון. הוא בעצמו לא בריא, הפעילות היחידה שלו היא לענות לאנשים בפורום ללא רשיון רפואה, הוא לא מסוגל לעבוד אפילו שעה ביום, חי מקצבה זעומה, וזו התוצאה של העצות שלו, בן אדם לא מתפקד.

מנהל פורום פסיכיאטריה