האם זו התדירות המומלצץ של יחסי מין ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/09/2021 | 18:11 | מאת: מישהו

אני בסביבות גיל 30 , פעם מישהו סכיזופרן אמר לי כאשר הייתי בן 20 שאני צריך לעשות כל יום סקס, הוא צודק ? וככה אני חושב שבין גילאים 14-25 צריך לעשות סקס כל יום ( עם הסתייגות לגילאים 14-18 כי כמובן מדובר עדיין בתלמידי מערכת החינוך - כדי שזה לא יפריע להם בלימודים, אם כי סקס יכול לנקות להם את הראש גם להם ולהיטיב גם איתם ) , בסביבות גיל 30 עד 50 צריך לעשות סקס לפחות פעמיים בשבוע ואחרי גיל 55 מספיק גם לעשות סקס פעם בשבוע וחצי, זו השקפה טובה ? אני יודע שסקס זה לא הצורך האנושי הכי חשוב אלא בא במידת חיוניותו רק אחרי חמצן, שתייה, אוכל, שינה וקורת גג אבל אני חושב שאם לא עושים סקס אפשר באופן עקיף להגיע לדיכאונות ולמחשבות אובדניים, לא ?

15/09/2021 | 18:12 | מאת: מישהו

התדירות המומלצת*

15/09/2021 | 18:17 | מאת: מישהו

ההסתייגות שלי לגבי גילאים 14- 18 היא גם מפני שאני יודע שהדרישה של החברה מבני אדם בגילאים האלה הם להיות חברותיים עם בני גילם יותר מאשר לפתח זוגיות עם המין השני - יותר למלא אחר המצווה " לא טוב היות האדם לבדו " מאשר המצווה " ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך " !

15/09/2021 | 18:21 | מאת: מני

איני מבין מה הצורך בכל העצות הללו. סכיזופרניים נוטים רבות לא לדבר לעניין, ואולי זה היה אפילו באמצע התקף.. תעשה לפי איך שאתה מרגיש שאתה צריך, אין בזה כללים. כל אחד צריך לעשות לפי הרגש שלו… חתימה טובה!

15/09/2021 | 18:26 | מאת: מני

בקשר למה שכתבת שבלי סקס אפשר להגיע לדיכאונות- לא מחייב, אם כי הפסוק שהזכרת של ״לא טוב היות האדם לבדו״ כולל גם לבדו ללא סקס, אם כי זה פרט שולי והעיקר זה לא יחסי המין כי אם הקשר ומערכת היחסים והקירבה הנפשית. הסקס זה עוד דרך לביטוי הקירבה והחברות, ומכאן שסקס בסגנון ״סטוץ״, ללא יחסי קירבה, איננו ראוי. אותו דבר עם נושא חילופי הזוגות, שהוא גם דבר שאיננו ראוי, אם כי שם הסיבה העיקרית היא הצרות שזה גורם להרוס את היחסים המשפחתיים ולהביא לפרידה וגירושין. סקס זה דבר שבהחלט עוזר בחיים, אבל סקס בסגנון סטוץ לא עוזר בכלום, כי ניתן להגיע לפורקן מיני גם באמצעות אוננות מפעם לפעם (ואסור שיהיה התמכרות לדבר), אלא אם מדובר באדם שקשה לא להגיע לסיפוק מיני ללא פרטנר, אף שגם אז מומלץ שיהיה עם יחסי קרבה וחברות כי דווקא אז הסיפוק יבוא במילואו, מאחר שמיניות זה לא רק פעולה פיזית, אלא בעיקר עניין נפשי, וכשאין חברות- העיקר חסר מן הספר. זה כמו בשר ללא רוח חיים הייתי אומר… בהצלחה! חתימה טובה.

15/09/2021 | 19:04 | מאת: משה

אני מציע להצמד לאותו כינוי בפורום. אין טעם בשינוי הכינוי כאשר כל בר דעת יכול להסיק מסגנון הניסוח שמדובר באותו אדם. לשאלות שלך לא יכול להינתן מענה בפורום משום שהשאלות שלך הן סימפטום לבעיה רחבה, שמצריכה ליווי וטיפול קוגניטיבי ע"י איש מקצוע.

15/09/2021 | 20:27 | מאת: מישהו

מני, אני פשוט חושב שבגיל 19 והילך זה ברור לאנשים שהעולם בנוי מזוגות. אני לא מבין למה אתה לא ממליץ לי להיות סטוציונר. לדעתי מישהו שלא יכול להיכנס לזוגיות לא מגיע לו להתנזר מסקס ! סקס זו הנאת החיים וטעם החיים והחיים קצרים וחיים רק פעם אחת. אני לא רואה את עצמי בוגד או פותח זוגיות אבל גם אם אעשה זאת, אני לא חושב שאתה צריך להגיד לי להפסיק לעשות את זה וחוץ מזה יש גם מחקרים שהראו שפתיחת נישואין לפעמים גם חיזקו את הזוגיות. וגם לא יהיה לי מה לחשוש בעניין של פגיעה בילדים, כי הרי גם ככה גם אם ארצה לעשות ילדים לא ממליצים לי בגלל הנכות הרגשית שלי להביא ילדים לעולם. אז אתה מציע לי להפחית כמה שניתן עם האוננות ? לא לאונן לגמרי? באיזו תדירות לקיים את האוננות כדי לא לגמור מהר בסקס וכדי שתהייה לי זיקפה בסקס וכדי שהזיקפה בסקס לא תיעלם לי מהר ??? ומה דעתך על זה שלאור העובדה שאני קיימתי עד עכשיו רק 7 פעמים סקס בחיים שלי ורק אחד מהפעמים היה בלי קונדום ושאני איבדתי את בתוליי חודש לפני יום הולדת 29, אז מישהו אמר לי שכדי להשלים את הפער אני צריך לעשות אפילו 3 פעמים ביום סקס מעכשיו ? ומה דעתך על זה שאם אני אכנס לזוגיות אז אני מתכוון לזרוק לכל הרוחות את " בת הזוג " ( מבחינתי אני לא מוכן אפילו לקרוא לבחורה כזאת בת זוג ושהיא תקרא לי בן זוג אם היא לא נותנת לי סקס ) אם היא לא תיתן לי סקס שלוש שבועות אחרי ההיכרות? האם מבחינתך אני צריך להמשיך לשלם עליה הרבה כסף, לצאת איתה לבלות וככה להשקיע את הזמן שלי עליה אם היא לא תיתן לי סקס כמו שאני חושב שאנחנו צריכים לקבל בגיל שלנו ?

15/09/2021 | 20:39 | מאת: מישהו

פתיחת נישואין = " נישואין פתוחים ", שבני הזוג בוגדים אחד בשני והם מודעים לכך....

15/09/2021 | 20:43 | מאת: מישהו

פשוט אני חושב שבן אדם שבוגד הוא חסר ערכים ואין לו כבוד עצמי - בזה אתה צודק! אני עדיין חושב שדרישה לסקס מצד בחורה שאתה יוצא איתה היא דרישה הגיונית, ויש גברים שהם יותר גרועים - יש כאלה שדורשים מהאישה שלהם לעשות דברים שהיא לא אוהבת במיטה, לעשות רק סקס בלי קונדום או לנדנד לה שהם רוצים לראות אותם ואותה גומרים ביחד ! זה בכלל לא מעניין אותי אם אני יגמור בסקס !

16/09/2021 | 09:03 | מאת: מישהו

והסיבה שאני לא רואה את עצמי רץ כל כך מהר להשתתף באורגיה היא שלדעתי אורגיה עם יותר מאישה אחת זה יותר טוב וכיף מסקס עם אישה אחת בלבד ואז אם אעשה את זה אני אפילו עלול להתמכר לזה

16/09/2021 | 09:45 | מאת: מני

מצטרף לדברי משה אודות הצורך בליווי מקצועי.

25/09/2021 | 18:41 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן- ליווי מקצועי.

מנהל פורום פסיכיאטריה