להתחתן עם מישהי שמכירים רק דקה וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/09/2021 | 17:20 | מאת: יעקב

אם אני אגור עם מישהי שאני מכיר רק דקה וחצי ואפילו אתחתן איתה, אז זו התנהגות לא טובה ? האם יש סיכון למשל שהיא תנצל אותי כספית - שלמשל שכאשר ארד לסופרמרקט לקנות חלב או שכאשר אתרחץ ולא אסתכל מה היא עושה אז היא תגנוב לי כספים למשל ? פשוט אני חושב שגם אישה שמכירים 20 שנה יכולה לגנוב דברים. ולראייה, הייתי לפני כמה חודשים בנופש עם העבודה וישנתי באותו חדר עם עובד אחר שאני לא מכיר והוא לא גנב לי כספים ורכוש, ואני חושב שגם אנשים שגרים עם שותפים לא מכירים אותם לעומק כבר מההתחלה ואנשים שגרים בדיור לאנשים עם מוגבלויות לא מכירים אחד את השני כבר מההתחלה, אפילו שנמצא איתם באותו בית מדריך מוסמך גם בלילות... מה דעתכם ?

15/09/2021 | 17:21 | מאת: יעקב

* לא מכירים אחד את השני בדירת השותפים

15/09/2021 | 18:09 | מאת: מני

ניכר מאוד בהודעתך הצורך בליווי של עו״ס ומומלץ אף של פסיכולוג. אלו יעמידו אותך על הרגליים שתוכל להתנהל בעצמאיות למול הדילמות שהצגת, היות ומדובר בדברים שאמורים בדרך כלל להיות מובנים מאליהם. אל תיפגע מהדברים, הרבה מאוד מבעלי הפרעות נפשיות צריכים ליווי בהתנהלות בחייהם. לא כולם כמובן ואולי אף לא רובם, אבל הרבה מאוד בהחלט, ומדובר בחלקים גדולים מהאוכלוסייה, הכוללת בעיקר בעלי הפרעות נפש. בהצלחה!

15/09/2021 | 18:19 | מאת: יעקב

לדעתך זו תהייה התנהלות מופקרת? שמעידה על הפרעה נפשית ? ומה הסיבה לכך ?

15/09/2021 | 18:28 | מאת: מני

היה נראה לי שאתה מתמודד. באם לא, אזי שאכן מדובר במהלך לא ראוי. בדרך כלל בן זוג אינו גונב, ומכר ומדקה וחצי כן גונב.. ועוד שלל בעיות מלבד גניבה וסחיטה… בהצלחה!

15/09/2021 | 18:30 | מאת: מני

זוהי אינה הפקרות כי אם מהלך שבא לרעתך ולכן אינו טוב. היום אנשים מסוכנים כפי שאתה יודע.. לא כדאי להתפתות ישר לקשר, ויש לתהות על קנקנו של האדם לפני יצירת קשר רציני. ״אין אדם נושא אישה אלא אם כן רואה אותה״ כפי שכתבו חז״ל..

15/09/2021 | 20:33 | מאת: יעקב

אבל אין לי כוח וסבלנות עכשיו לפסיכולוג, פסיכולוג חיצוני יכול לדרוש 360 ש"ח על פגישה של 50 דקות , וגם אם אהייה עשיר אני יחשוב פעמיים אם ללכת לפסיכולוג, למרות שאמרו לי שעל פסיכולוג מהקופת חולים מקבלים החזר כספי חלקי וש3 פגישות ראשונות איתו הן בחינם, אני חושב גם שאם אני יילך לפסיכולוג אז שאני לא אצטרך ליישם את כל המלצותיו - אני לא רוצה לתת לו לגמרי לנהל לי את החיים. מה דעתך על כך ?

16/09/2021 | 22:12 | מאת: מני

אתה לא צריך לשתף דברים שלא נוח לך איתם את הפסיכולוג. אפשר לקבל פסיכולוג בחינם במרפאה בה אתה מטופל. לא חייב לקחת פרטי. ניכר שאתה צריך הדרכה אישית. ההדרכה לא תהיה לכל החיים, היא ממוקדת זמן ומטרה.

16/09/2021 | 22:15 | מאת: מני

כמו כן, פסיכולוג הוא לא אחד שמנהל לך את החיים, אלא אחד שעוזר לך לשפר את איכות חייך באמצעות כלים שהוא מעניק לך להתמודדות עם מירוץ החיים.

25/09/2021 | 18:39 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה