האם לוסטראל גורם להשמנה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/09/2021 | 12:00 | מאת: יהלי

האם ללוסטראל יש תופעת לוואי של השמנה או שהוא בדרך-כלל לא גורם להשמנה? האם הוא לחילופין, מעודד ירידה במשקל? אם הוא גורם להשמנה, מדוע זה קורה? בגלל עלייה בתיאבון או בגלל שהוא פוגע במטאבוליזם?

15/09/2021 | 16:24 | מאת: מני

על השאלה השנייה איני יודע לענות, אבל התשובה על הראשונה היא- שהוא גורם לכך אך במידה מועטה מכדורים אחרים במשפחת ssri וגם אחרים. הוא אינו מעודד הרזייה.

15/09/2021 | 18:52 | מאת: משה

צודק מני. Ssri יכולים לגרום לנגברת התאבון ומכאן לעליה במשקל, ובמקרים אחרים לחסימת התאבון וירידה במשקל... השכיחות לעליה במשקל גבוהה יותר אך גם התופעה ההפוכה קיימת ( אצלי למשל ירידה ). לוסטראל ספציפית נחשב לפחות משפיע על התאבון מתרופות אחרות, אך יש לו תופעות לוואי אחרות בעיקר הפרעות עיכול, ומומלץ ליטול אותו על בטן מלאה ולא על בטן ריקה.

25/09/2021 | 18:28 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון- משה ומני צודקים.

מנהל פורום פסיכיאטריה