שלום דר' וכולם, להלן שאלתי:

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/09/2021 | 17:07 | מאת: איילי

כרטיס ביקור: בן 64, סובל מסימפטומים פיזיים המיוחסים לחרדה קבועה שלא נמצאה לה סיבה ברורה, ושהם"דיזינס" + "פרכוס/רעד" בחזה. בימים האחרונים תחושת הדיזינס והפרכוס/ רעד בחזה פחתו במעט, אך התגברה תחושת המועקה בחזה ולחץ בשרירי הצוואר והעורף, ובנוסף תחושת ...רעב, (למזון) קבועה. אבקש לשאול באם מוכרת התופעה שבה הסימפטומים משתנים ומורגשים באופן שונה מפעם לפעם וכפי שתיארתי הסימפטומים האחרונים. כמו כן אבקש לשאול מה הכדור המומלץ לצורך נטילה בימים או בשעות שבהם הסימפטומים מציקים לי מעבר לרגיל. בתודה וברכה.

11/09/2021 | 22:03 | מאת: מני

התופעה מוכרת ומומלץ כדור נוגד חרדה ולא כדור הרגעה. בהצלחה

12/09/2021 | 10:40 | מאת: איילי

היי מני - תודה על תשובתך. על איזה כדורים תמליץ לצורך זה? האם למשל "ואבן" מתאים להגדרה של נוגד חרדה? או שכוונתך לכדורים מסוג אחר?

12/09/2021 | 10:41 | מאת: איילי

תודה מראש על תשובתך.

12/09/2021 | 14:39 | מאת: מני

ואבן אינו מתאים. כדורי הרגעה נקראים בשם בנזודיאזפינים (או בקיצור: בנזו, bz), וכוללים את ואבן, קלונקס, קסאנקס, לוריבן, אסיבל ועוד. כדורים נוגדי חרדה זה: ציפרלקס (הנוגד גם דיכאון אך לא רק), לשיאה, רסיטל, סרוקסט ועוד. אני לצערי לא אוכל להמליץ על הכדור הנבחר כי אני לא מבין בזה מספיק (איני רופא) ואולי הדוקטור בפורום ימליץ, אך גם לא בטוח, כי צריך לבחור כדור באמצעות ביקור אצל פסיכיאטר. אך חובה שאציין שהכדור לא ילקח רק בזמני הלחץ אלא בקביעות עד חצי שנה לפחות לאחר היעלמות התסמינים לחלוטין. בהצלחה, רפואה שלימה. מני

25/09/2021 | 18:22 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון מני

מנהל פורום פסיכיאטריה