משקאות אנרגיה.........................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/09/2021 | 21:17 | מאת: אהרון

האם מותר לשתות משקאות אנרגיה כמו בלו xl רד בול עם תרופות פסיכיאטריות למיניהם שזה כולל אנטיפסיכוטים סרוקוול xr נוגדי דיכאון ציפרלקס מייצבי מצב רוח טגרטול cr מרגיענים כמו בנזודיאזפינים קלונקס ולוריוון ופנרגן ודרלין ? תודה

09/09/2021 | 21:36 | מאת: מני

לפי הידוע לי זה תלוי בחוייה והתנסות אישיים. כלומר, אין בעיה עקרונית לצרוך אותם עם התרופות, אבל בקרב רבים מצרכני התרופות זה עלול לגרום לאנרגטיות יתר, הואיל וחלק מהתרופות ממריצים אף הם. כמדומני שהאינטרקציה, אם ניתן לקרוא לה ככה, תהיה בעיקר בנוגדי דיכאון, שתגרום לאנרגטיות יתר כנ״ל, או בבנזודיאזפינים- תגובה הפוכה ומנוגדת להירדמות שיוצרים הbz, אך לא ממש ברוב האנטיפסיכוטיים ומייצבי מצב הרוח. שורה תחתונה- לנסות ולראות כיצד משפיע, כי אין כללים נוקשים בזה כי זה אינדיווידואלי. בהצלחה!

25/09/2021 | 18:12 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון מאוד

מנהל פורום פסיכיאטריה