מאניה כתוצאה מSSRI’s וליבידו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/09/2021 | 17:22 | מאת: שון

שלום, אחד התסמינים של מאניה זה עוררות מינית ועלייה בליבידו. אם המאניה מתרחשת כתוצאה מתרופות SSRI’s, שאחד מתופעות הלוואי שלהן היא ירידה בליבידו וירידה בחשק המיני, זה נשמע פרדוקס. אז מה קורה במצב כזה? מי שיש לו מאניה בגלל לוסטרל לדוגמה, יהיה לו עדיין עלייה בחשק המיני?

03/09/2021 | 18:53 | מאת: מני

תשובה לשאלתך: עלייה בליבידו זה אמנם תופעה המיוחסת גם למאניה, אך איננה הכרחית מהמאניה. יתכן מאניה גם ללא עליה בליבידו, וממילא כשהכדורים מורידים את החשק המיני, באם אכן יעשו זאת, אזי שהמאניה תהיה ללא עלייה בחשק המיני ועדיין תיחשב למאניה. זהו אינו אבן הבוחן של מאניה, האם גרמה לכך, אלא רק תסמין אפשרי של המחלה (או יותר נכון- המצב הרפואי, מאחר ואין מחלה כזאת מאניה: יש היפו-מאניה או הפרעה ביפולורית/סכיזואפקטיב, ומאניה היא תסמין כללי של כל אחד מההפרעות הללו). בהצלחה! כל טוב. מני, גולש ותיק בפורום.

25/09/2021 | 18:08 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון מני

מנהל פורום פסיכיאטריה