מצב קשה בעקבות נטילת תרופות רבןת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/09/2021 | 01:16 | מאת: ל

שלום. לקחתי מגיל 19 במשך 10 שנים סןגים שונים של ssri במינונים מקסימילים - כשבכל כחצי שנה הוחלף סוג הכדור. נלקח גם וויפאקס, ופעם אחת במקביל לssri גם זיפרקסה, גם במינון מקסימלי. כשנה איני על כדורים כלל, ומצבי רע ביותר. אני תוהה אם האופן שבו נלקחו כל כך הרבה טיפולים שונים במינונים מקסימלים עשה לי נזק בלתי הפיך. סבלי רב מנשוא, ולא ברור מה לעשןת כעת. תודה רבה

03/09/2021 | 09:12 | מאת: משה

שלום לך. לא ציינת מאיזו סיבה נטלת ssri במינונים מקסימליים. האם בשל ocd? כמו כן ציינת שהפסקת שימוש. האם בהוראת ובהנחיית ובמעקב פסיכיאטר? יש טענה ששימוש ממושך ב ssri מביא לסוג של "סבילות" לקולטנים במוח ולכן יש מקום מדי פעם בשינוי מינונים או תרופות. יש טענה שהתרופות לפעמים "מפסיקות לעבוד". אישית, מנסיוני האישי של נטילת ssri מעל ל-20 שנה כשמתוכם לפחות 15 שנה סוג ספציפי, הגעתי למסקנה שיש הרבה "קונספציות" שגויות. בפועל - יש אנשים שמדווחים על ירידת השפעה ויש כאלו שלא, ולא ברור גם ההיבט הפסיכולוגי בדיווחים. לא ידוע לי על נזק מצטבר משימוש ב ssri. דעתי, שמה שעבד, גם אם חלקית, ימשיך לעבוד אחרי הפסקה וחזרה, באופן דומה. כך שאם היתה תרופה שהשפיעה עליך, היא תחזור להשפיע עליך. מדבריך עולה כי ככל הנראה הכדורים עשו עבודה כלשהי, ועובדה שללא נטילתם כלל מצבך הורע. צריך לקבל את העובדה שלפעמים הכדורים אינם פותרים בעיה ב-100%. גם 80% זה שיפור מצב קיים ושיפור באיכות החיים. ממליץ לך להתייעץ עם פסיכיאטר תוך מעבר על כל הסטוריית השימוש והמינונים שנטלת כדי לקבל המלצה נכונה להמשך.

04/09/2021 | 00:48 | מאת: אני

הבעיה היתה מחשבות טורדניות. כלום לא עזר. עכשיו אני בחוסר תפקוד בילבול ואי שקט נוראי כל הזמן , לא ברור, מצב מאוד קשה ובלתי נסבל שלא נראה שיגמר. מפחדת שזה שלקחתי ככ הרבה סוגים בכמויות הכי גבוהות עשה לי נזק בלתי הפיך . הרופא המטפל לא ממש יודע מה לומר גם . סובלת ולא יודעת מה לעשות .

06/09/2021 | 03:29 | מאת: משה

לכל סוג של ssri יש טווח מינון לשימוש. פחות מהמומלץ ההשפעה חלשה, יותר מהמומלץ עלול לגרום לסנדרום סרוטונין או לעומס על הכבד. זו הסיבה לטווח המינון המוגדר. המינון שהשתמשת בו היה בטווח המינון המוגדר, לא מעבר, ולכן אין שום נזק בלתי הפיך. אם היה נזק בלתי הפיך המינון הזה לא היה מאושר לשימוש אחרי בדיקות ומבחנים, כמו גם ניסיון של כ-25 שנה בתרופות האלו בקרב עשרות או מאות מליוני אנשים. נראה לי שיש לך מחשבות טורדניות על כך, ואת הרי יודעת שחלק ניכר מהמחשבות הטורדניות מקורם בחרדות,השערות והנחות בלתי מבוססות. מוזר שהשתמשת 10 שנים בתרופות לטענתך ללא תועלת. נראה שאת לא מקבלת מענה מהפסיכיאטר הנוכחי, אולי שווה לעבור לרופא מטפל אחר לאבחון וטיפול.

06/09/2021 | 13:15 | מאת: ל

אכן ללא כל תועלת ואף נזק - המצב הנוכחי הוא הכי גרוע שהיה אי פעם . המטפל הנוכחי לא יודע מה לעשות איתי . מצב עדין ושברירי ולא רוצים בטעות לדרדר עןד יותר . מעבר לכך לא ברור מה הבעיה כעת . חוסר אונים שכזה .

06/09/2021 | 13:17 | מאת: ל

ואני מבינה שזה בטווח המותר אבל השינויים התכופים , השימוש בכ15 סוגים של תרופות, יתכן שגרמו נזק . מנסה להבין איך הגעתי למצב כל כך רע.

25/09/2021 | 18:07 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובותיו של משה נכונות.

מנהל פורום פסיכיאטריה