איך פסיכיאטרים מנסים לרפא בבית חולים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/08/2021 | 19:14 | מאת: א

שאין להם תנאים לרפא שם? מה הטעם לכלוא בן אדם במקום צפוף עם עשן סגריות ואלימות כתוצאה מהצפיפות, למה לא משחררים יותר אנשים, ובמקום זה סוגרים ומנסים לסחוט עוד כסף ממשרד הבריאות. אף רופא נורמלי לא סוגר מאושפז בכח שאין לו תנאים לכך ולא כופה עליו תרופות שלדעת הרב בעלות השפעה רעה.

29/08/2021 | 08:33 | מאת: פרויד

הפסיכיאטריה לא מנסה לרפא . מבחינת הממסד , חולי נפש הם גורמים עם פוטנציאל מסוכנות , מכאן הערכת המסוכנות בעת הבדיקות. כל הטיפול נגזר מהתמודדות עם המסוכנות הנובעת מהחולים ולא ממטרה לרפא.

30/08/2021 | 14:39 | מאת: מני

שטויות במיץ. כל מטרת הפסיכיאטריה זה לרפא, או להחלים ולהבריא ולחלוטין או, כשלא מתאפשר, לפחות להייטיב עם מצב החולים או לפחות לשפר חלקית את מצבם ככל שמתאפשר ולכל הפחות. כל מטרת הערכת מסוכנות זה לצורך אשפוז כפוי (וכחלק גם ממערך האשפוז הפתוח אך זהו נושא בפני עצמו), וזהו נושא שולי מאוד בפסיכיאטריה, היות ורוב ימיו של המטופל בן זמננו עוברים בתוך הקהילה ולא במסגרת האשפוז בבית חולים פסיכיאטרי/כללי. כל אמירה בדבר זה שאין בידי הפסיכיאטריה לרפא וזה גם לא מטרתה, אלו גיבובי מילים חסרות כל שחר וחסרות פשר.. בהצלחה!!!

01/09/2021 | 20:17 | מאת: א

אז שיפרידו בין מסוכנים לעצמם למסוכנים לאחרים, זה לא אותו דבר ואנשים לא אלימים לא אמורים להיות עם אנשים אלימים. אפילו שוטר מקבל נשק להתגונן מפני אלימות. מה גם שגם אחרי שחולפת הסכנה ממשיכים להחזיק במאושפז וגם שאין מסוכנות אלא רק תלונה שקרית של בן משפחה גם אז מאשפזים.

01/09/2021 | 21:04 | מאת: מני

לשיטתך א׳ צריך להפריד בסופרים בין גמבות טובות לאלו הרקובות, ובין ילדים טובים של בית הספר לילדים הרעים. והנמשל מובן.

01/09/2021 | 21:11 | מאת: מני

באם לא הבנת את הנמשל, הרי הוא לפניך: לא בכל דבר צריך לבצע סלקציה, אפשר להסתדר גם בלי סלקציה. מקום אשפוז זה מקום זמני וארעי מאוד, ולא נחשב לכלום בסולם הזמן לעומת הזמן שהמטופל נמצא בקהילה, ובפרט ובפרט לאחר הרפורמה בבריאות הנפש מ2015. ממילא, לא צריך כל כך להשקיע בתנאים שבו, יהיה המשפט הזה קשה ככל שיהיה. מוטב להשקיע את הכסף שילך על טיפול במטופלים לא אלימים בנפרד- על פיתוח תרופות וטכניקות רפואיות נוספות חדשניות יותר ומועילות יותר. יש לשקול במאזניים עיקר מול טפל ולטפל בעיקר, ולהזניח, כן, להזניח (לא במובן של הזנחה טוטלית כי אם פחות השקעה) בטפל. בהצלחה! נ.ב זה אגב גם הסיבה שלא מפרידים בסופרים את הגמבות ובבתי הספר את הילדים. יבוא הבוחר ויבחר את הטוב ואת הרע לכשישאר לבד פשוט נזרוק החוצה.. אמנם גמבות ובתי ספר ובתי חולים פסיכיאטריים אינם דומים ואינם אותו דבר אבל קח מהמשל רק את הפרט שהוא כן דומה לנמשל…

02/09/2021 | 19:47 | מאת: א

מני, השאלה שלי לא מופנת אליך, לא מעניין לשמוע את השטויות שלך, תפסיק להטריד.

03/09/2021 | 10:44 | מאת: א

גם מטרידים כמו מני צריך לשים בנפרד. יש מקום כל המחלקות מעורבות אפשר פשוט להפריד. לא הגיוני לשים אלימים ומטרידים אם אנשים שכלאו אותם שאינם כאלה.

05/09/2021 | 22:18 | מאת: מני

אותי צריך לשים בנפרד עם כל הפורום, ואותך בנפרד ולבד, במתקן כליאה/צינוק, כלומר בבידוד. בכל מקרה, כנראה שאין לך מספיק שכל להבין שהפרדת מחלקה דורש משאבים עצומים: להכפיל את מספר אנשי צוות המחלקה שיהיו כמספר הקיים לכל אגף נפרד (וגם אם לא אותו מספר כי בהפרדה יש פחות אנשים וצריך פחות צוות- אך עדיין הרבה יותר מלאגף מעורב) וההפרדה יכולה להיות רק בשיפוצים נרחבים במחלקה הפסיכיאטרית, לחלקה לשניים זה לא עם וילון הרי…. בוא נפריד גם את הגמבות ה״אלימות״ והרקובות מהגמבות ה״לא אלימות״ והטריות, כדי שהרקובות לא ירקיבו את הטריות… ובוא נפתח נמל תעופה לכל יעד טיסה כדי לא לבלבל את נוסעי הטיסה האחרת… להפסיק עם השטויות! דברים שוליים אינם מצריכים השקעה מיוחדת. אדם שולי שכמוך בפורום (שולי בכך שאינו תורם כלום לפורום ואף מפריע רבות לאלו שכן תורמים וכן מזיק בפירסום דעות קלוקלות בפורום העלולות לגרור אנשים להשתכנע ממך) בהחלט לא מצריך השקעה מיוחדת. פשוט להפריד אותו מתוך הפורום (לחסום אותו בעברית פשוטה..) ובכך הוא לא יזיק ללא אלימים.

25/09/2021 | 17:50 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אני מבקש מאוד שוב לא לתקוף אף אחד באופן אישי ולדבר בפורום רק לגופו של ענין ולא לגופו של אדם!

מנהל פורום פסיכיאטריה