גמילה מקלונקס.........

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/08/2021 | 18:42 | מאת: מישהי

שלום, אני לוקחת כבר כמה שנים מינון קבוע של 0.5 מג. לא נראה לי שהוא עוזר במשהו אבל אני לא יכולה להפסיק אותו בגלל תסמיני גמילה מטורפים. הפסיכיאטר שלי אמר לי פעם שאני יכולה להפסיק לקחת אותו ובגלל שזה מינוך נמוך אז זה לא יהיה בעייתי. בפועל סבלתי מתסמיני גמילה מהגיהנום- חרדות קשות, מצבי רוח נוראיים וניתוקים, רעידות ועוויתות בכל הגוף, גלי קור וחום, חוסר יכולת לישון בכלל בשום שלב ואפילו הרבה הזיות ועוד מלא תסמינים. לא ויתרתי והחזקתי מעמד חודש שלם במצב הזה. התעלפתי פעמיים בתקופה הזו. אחרי חודש ויתרתי וחזרתי לקחת את הכדור, והכל עבר בבת אחת. יש לי יכולת סבל גבוהה. ויש לי ניסיון עם הרבה כדורים וגם נגמלתי מכדורים לא פשוטים. קלונקס זה פשוט רמה אחרת... האם זה נשמע לך הגיוני? (הפסיכיאטר שלי לא האמין לי שהגמילה כל כך קשה) והאם אפשר להיגמל במצב כזה? תודה.

25/08/2021 | 17:22 | מאת: משה

זה בהחלט אפשרי. אמשים נגמלו מחומרים הרבה יותר גרועים...אז יש מקום לאופטימיות. קלונקס זה קלונקס. ואת משתמשת בו כמה שנים. הגוף כבר רואה בחומר הזה חלק בלתי נפרד ממנו ולכן התופעות הקשות. למזלך זה באמת מינון נמוך. ואף על פי כן הדרך הנכונה היא להקטין מינון וחשיפה לחומר באופן הדרגתי. להתרגל ל0.25. ואז להתרגל ל0.125. יהיו תופעות לוואי אך הגוף יסתגל. השינוי/הזעזוע נסבל יותר. קני חוצה כדורים. דבר שני, חשוב לבדוק אם בעיית החרדה עצמה שבגללה נלקח הכדור מראש קיבלה מענה. וכן לבחון אפשרות ליווי קוגניטיבי מאיש מקצוע, שיתן לך כלי התמודדות נפשיים בתהליך הגמילה. מאחל לך המון בהצלחה.

25/09/2021 | 17:46 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מקובלת עלי התשובה!

מנהל פורום פסיכיאטריה