כדורים לא מתאימים לאשה בת 74

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/08/2021 | 01:48 | מאת: קארמה

שלום רב, אימי בת 74 החלה לפני שנתיים ללא כל סיבה להתחיל לשאול שאלות לא לעניין, חוזרת על עצמה המון, מציקה בצורה בלתי רגילה לבת שגרה איתה, כותבת הכל (שמות של אנשים בטלויזיה, מספרי מכוניות) החלנו טיפול אצל פסיכאטר ואיבחן אותה כהיפומנית. נוטלת טגרטול 600מג, לוסטרל וקלופיקסול. החלה בטיפול התרופתח לפני כ-8 חודשים. נכון להיום היא כבויה, עייפה, חסרת ביטחון עצמי, קשה לה בפעילות יומיומית לא מכיוון שאינה רוצה, אין לה חשק ויש בה פחד לעשות דברים פשוטים לבד כמו לתלות כביסה. לדעתי, אחרי שקראתי, אני מתחילה לחשוב שהכדורים לא מתאימים לה, ובעצם מאשה שמחה, פעילה ומצחיקה הפכה לצל של עצמה. והכל ב3 חודשים האחרונים. חייבת לציין שהשאלות והחזרתיות שלה על דברים וסיפורים לא השתנו (שזו היתה הסיבה לטיפול לא השמחה שלה.) אובססיה לדברים ורצון לדעת פרטים מביכים ומבישים, שמקשים על הסביבה לקבל אותה ולהבין. אני כותבתת לך כי איני מוכנה לוותר על אימי, היא אשה בריאה בגופה, ונהדרת, ואני לא אתן שבגלל אבחנה לקויה, או כדורים לא מתאימים אמא שלי תיעלם. מבקשת בכל בקשה שתתעמק במכתבי ותוכל לעזור לי איך לעזור ולהציל את אימי. תודה רבה מראש.

23/08/2021 | 16:36 | מאת: גולש בפורום

לא הבנתי, אם היא הובחנה כהיפומאנית למה היא קיבלה טיפול אנטי דיכאוני (לוסטראל). זה עלול להעלות את סף המאניה, אבל בפועל דווקא לפי התיאור שלך המצב הנפשי שלה הדרדר והיא הפכה לאנהדונית! חובה התייעצות נוספת עם פסיכיאטר. כנראה קוקטיל התרופות שהפסיכיאטר הקודם נתן לה לא טוב ומשפיע עליה לרעה. כבר שלושה חודשים שהיא נמצאת במצב הנל. איך הפסיכיאטר הנוכחי לא שם לב שהיא במצב כזה? המון שאלות לא פתורות. לדעתי תצטרכו להחליף פסיכיאטר, וטיפול תרופתי. אמך אישה מבוגרת. תעשו הכל שלא תסבול ושתקבל את הטיפול המיטבי שמגיע לה.

23/08/2021 | 17:13 | מאת: קארמה

תודה רבה על תגובתך, אני באמת אובדת עצות, ועכשיו עם נהחגים כל התורים רחוקים. בהחלט אקח את הצעתך ואקבע לפסיכאטר נוסף. תודה ושנה טובה

25/09/2021 | 17:43 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מצוין.

מנהל פורום פסיכיאטריה