התנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/08/2021 | 14:35 | מאת: סיגלית

בני, (49), לוקח כדורים נוגדי דיכאון, שנים רבות, לאחרונה אובחנה אצלו פריצת דיסק בחוליות הצוואר שגרמו לו כאבים מאוד חזקים והוא קיבל כדורי מורפיום פעמיים ביום וכן מדבקות מורפיום. לפני כשבוע הפסיק את המורפיום עקב הקלה בכאב, אבל לפני יומיים, החל להרגיש עייפות מוגזמת שהתפתחה לחוסר תפקוד ורצון לישון כל הזמן, לי זה נראה כמו דיכאון. האם יכול להיות קשר בין הדברים? כרגע נעשות לו בדיקות והוצע להגדיל מינון כדורי. נוגדי הדיכאון.

17/09/2021 | 19:51 | מאת: מני

כמדומני ששמעתי שמורפיום אכן עלול לגרום לדיכאון, ועל כן יש להיגמל ממנו בהקדם, מיד כשיתאפשר. סליחה על העיכוב במענה ובהצלחה! מני.

25/09/2021 | 17:41 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

עדיף להמנע מאוד מאופיאטים אך אין התנגשות

מנהל פורום פסיכיאטריה