שאלה לרופא בקשר להתמכרות לקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/07/2021 | 07:00 | מאת: שולה

אני יודעת שקלונקס ממכר מבחינה זאת שקשה להיגמל ממנו פיזית ופסיכולוגית. אבל השאלה שלי האם לאחר תקופה של נטילת הכדור, כדי להשיג את אותה השפעה, צריך להעלות את המינון? אותו דבר לגבי וואבן. מבקשת תשובה מהרופא. דחוף לי. תודה

16/07/2021 | 13:26 | מאת: משה

התשובה חיובית. כמו רוב החומרים הממכרים, יש התרגלות ועקב ההתרגלות של הגוף יש צורך בהעלאת המינון כדי לקבל את אותה השפעה. אני לא רופא. אבל הגעתי למצב שנטלתי 6 קלונקס במכה אחת עקב התקפת פאניקה. כדור אחד או שניים כבר לא עזרו. האפקט הגיע מאוחר, איני זוכר מה קרה לי כי איבדתי את אותו יום מהזכרון ועל הדרך התעוררתי וגיליתי ששברתי 2 שיניים בלי להרגיש ובלי מושג איך. מדובר בכדורים מסוכנים ולכן הם לא נועדו לשימוש שוטף אלא לשימוש זמני ומבוקר עם מינון מבוקר עד להשפעה של תרופות נוגדות חרדה/דכאון. אין הבדל בין להשתמש בקלונקס או ואבן באופן שוטף לבין להפוך לאלכוהוליסט. זו בריחה לא פתרון.

07/08/2021 | 20:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת משה נכונה

מנהל פורום פסיכיאטריה