האם Spravato יעיל ל-OCD?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/07/2021 | 05:06 | מאת: לי

שלום, קראתי על תרופה בשם Spravato שניתנת כתרסיס. אני מבינה שהיא מיועדת בעיקר לדיכאון עמיד. האם היא יכולה לעזור לאדם שסובל מדיכאון, חרדה והפרעה טורדנית כפייתית חמורה? תודה

10/07/2021 | 05:54 | מאת: לי

אשמח לתשובה תודה

10/07/2021 | 07:15 | מאת: משה

אין עדיין תוצאות מחקר מספקות התומכות ביעילות טיפול מובהקת ב OCD. ולכן אין התוויה, ולכן השימוש לא מאושר בישראל לבעיה זו. צריך לזכור שזהו חומר ממכר שמוגדר כסם בפקודת הסמים, מצריך מתן תחת השגחה רפואית, ולכן לא ימהרו לשחרר אותו לטיפול לפני שיהיו מחקרים מספקים בנושא.

10/07/2021 | 13:05 | מאת: לי

תודה על התשובה. מה הכוונה ב״לא ימהרו לשחרר אותו לטיפול״. האם פסיכיאטר לא יכול לרשום את זה כמו כל תרופה אחרת?

10/07/2021 | 17:52 | מאת: משה

פורסמו הנחיות טיפול לרופאים. ההתוויה לדיכאון עמיד, ניתן רק תחת השגחה רפואית במרכזים רפואיים בשל תופעות הלוואי. זה לא "מרשם" לקנית תרופה בבית מרקחת. זה חומר שעדיין מוגדר כסם לפי פקודת הסמים.

07/08/2021 | 20:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכו נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה