החלפת תרופות וכדורי קלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/06/2021 | 14:14 | מאת: ירון

שלום. בעקבות ניסיון לטיפול בדיכאון עם תרופה בשם איקסל באופן מוזר לאחר חודש וחצי אני מרגיש חרדות חזקות ואין שיפור בדכאון.הפסיכיאטרית המליצה להחליף מייד לתרופה רסיטל ובנתיים בשלב ההחלפה למשך מספר שבועות לקחת 3 פעמים ביום כדורי קלונקס 0.5 מ"ג כדי להרגיע את החרדות החזקות.האם מדובר בצעדים הגיוניים סך הכל?

29/06/2021 | 21:37 | מאת: מני

בעלון הקלונקס כתוב שהוא לא מיועד לשימוש של יותר משלוש שבועות. גם שלוש שבועות (רצופים) נחשב להרבה במיוחד הניתן כך במקרי קיצון (מאחר ולעיתים סבילות והתמכרות מתחילה עוד לפני שנגמרים שלושת השבועות…). גם באם הדוקטור של הפורום ״יסכים״ לך לקחת בתקופה זו קלונקס, הרי שאני לא מאמין שהוא יסכים לכך ליותר משבוע אחד רצוף. לאחר השבוע, אולי תוכל לקחת לסירוגין בהתאם לעוצמת החרדה, אבל צריך לחכות למענה הדוקטור על כך. הדבר היחיד שגם אני אמרתי לך עוד לפני מענה הדוקטור- הוא שלא מומלץ יותר משלוש שבועות (וגם לא יעזור (סבילות) ותתמכר אליו, התמכרות המזיקה מן התועלת והקלה שהוא הביא), והמומלץ הוא לא יותר משבוע רצוף על מינון שלוש כדורים ביום. הרבה הצלחה ובריאות, מני.

12/07/2021 | 17:51 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה ומקובלת עלי

מנהל פורום פסיכיאטריה