שיפור מסוים אך עדיין חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2021 | 21:04 | מאת: יואל

שלום.אם אחרי 7 שבועות תחת ציפרלקס 10 מ"ג וקלונקס 1 מ"ג יש עדיין חרדות למרות שיש הטבה מסוימת, כדאי כבר בשלב כזה להעלות מינון ציפרלקס או דווקא להמתין עוד כיון שההשפעה המלאה של הציפרלקס ניכרת בערך לאחר 3 חודשים?אודה לעזרתכם טרם הפגישה עם הרופא שלי.

18/03/2021 | 16:33 | מאת: מני

באופן כללי יש לנסות למשוך קצת (אך לא הרבה) את הזמן לפני העלאת מינון. עדיף בוא נגיד למשוך עוד שלוש שבועות עד חודש עם המינון הזה, ורק אז אם לא יועיל באופן מספק (לא מחייב שבאופן מלא אך באופן מספק גם אם לא מלא), יש אכן להעלות מינון. זה נכון רק באם המצב מאפשר לחכות. כשהמצב קשה, אין לחכות יותר מידי ויש לפנות לרופא לעיתים יותר תכופות, ובאם המצב כך- הרי שכבר כדאי שתפנה לרופא לשם העלאת מינון. הכל תלוי בהרגשה שלך. אם המצב מאפשר סבלנות וסובלנות, הרי שכדאי לחכות; אם לא מאפשר- אין למשוך את הסבל ויש לטפל באופן הכי מהיר שאפשר. בהצלחה ורפואה שלימה, מני.

10/04/2021 | 19:16 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה