עדיפות לכדור...............

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2021 | 18:47 | מאת: אלונה

איזה כדור אנטי פסיכוטי נחשב הכי חזק? אריפליי סרוקוול או משו אחר רשמו ופרטו??

17/03/2021 | 19:30 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה - אענה ממה שידוע לי: לפונקס הכי חזק, אך עושה בעיות לעיתים עם רמת כדוריות דם לבנות ועוד בעיות. אחריו ריספרדל וסוליאן, ואריפליי גם די חזק, כמדומני יותר מסרקוול. באופן כללי, כל האנטי פסיכוטיים חזקים במיוחד, ומכאן גם התופעות לוואי המשמעותיות שבהם. אף שכולם מורידים תסמינים חיוביים וחלקם גם במידה מסויימת את השליליים, אך כמעט לכל תרופה מנגנון מיוחד ושונה מהאחרים, ולא כל אנטי פסיכוטי משמש לכל הפרעה (למשל: יש תרופות שהם רק לסכיזופרניה, יש שגם לדיכאון או גם לדו קוטבי או גם לאוסידי וכדומה), אך כולם: בעלי תופעות לוואי משמעותיות (יחסית לכדורים פסיכיאטריים אחרים), מורידים תסמינים חיוביים, קשורים בדופמין ובדור החדש גם בסרוטונין ועוד, משפרים דיכאון במינון נמוך וגורמים לדיכאון במינון גבוה (בדרך כלל, לא מחייב). בכל שאר הפרטים- יש שוני בין כדור לכדור, וכדאי לברר. מבחינת החוזק - הרי שזה כנ״ל אבל כבכל כדור פסיכיאטרי, לעיתים התגובה לכדור יותר חלש תהיה טובה יותר מלכדור החזק. ממליץ לחכות למענה הדוקטור לקבלת תמונה מושלמת ואולי גם מדוייקת יותר. בהצלחה! מני.

10/04/2021 | 19:15 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובתך מני נכונה. לפונקס הכי פוטנטי!

מנהל פורום פסיכיאטריה