האם קיים קשר בין דור שני לניצולי שואה לפסיכוזה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2021 | 17:05 | מאת: חופית

שלום, האם נחקר פעם האם קיימת תחלואה גבוהה יותר בפסיכוזה בקרב ילדים לניצולי שואה?

13/03/2021 | 17:19 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה- ראיתי רק מחקר אודות פוסט טראומה המופיע יותר מהרגיל בקבוצה זו. אבל מן הסתם גם שאר הבעיות הנפשיות מתגלות יותר באלו, מאחר והשואה השפיעה על הניצולים גם בפיתוח פסיכוזה, ויש לכך העברה דורית. לא ראיתי לעת עתה מחקר מקיף על כך בכל אופן. בהצלחה.

18/03/2021 | 22:33 | מאת: מני

בהמשך לתגובתי מן השרשור הקודם- רק שתדעי שפסיכוזה זה לא סוף העולם, ניתן להשתקם גם מפסיכוזה, אף שלעיתים זה לוקח טיפה יותר זמן מבהפרעות נפשיות אחרות. באם בכל זאת מבחינתך פסיכוזה זה הנורא מכל, אזי מאחר ורק אימך היתה חולת סכיזופרניה ואת לא, זה מוריד קצת את הסיכויים לתחלואה בזה, אך העובדה שאתם דור שני או שלישי לניצולי שואה בהחלט מגדילה את הסיכויים בהרבה, אבל לא צריך לחשוש מזה יותר מידי כי עדיין מדובר באחוזים קטנים: רובם המוחלט של צאצאי ניצולי השואה אינם סובלים מבעיות נפשיות, ורק מיעוטם כן (ככל הנראה עד סוף כל הדורות... השואה השאירה רושם העובר מדור לדור, לצערינו הרב. כך מעידים מחקרים רבים שנעשו בשנים האחרונות). בהצלחה וכל טוב, מני.

10/04/2021 | 19:09 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לצערי נכון.

מנהל פורום פסיכיאטריה