אינווגה................למני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/03/2021 | 23:43 | מאת: יצחק

האם אינווגה גורמת לבריחת שתן והשתנת לילה ותכיפות במתן שתן ?

09/03/2021 | 20:34 | מאת: מני

התשובה נמצאת בעלון לצרכן: התופעה אפשרית מהאינווגה אך בשכיחות נמוכה, לכל היותר באחד מתוך 100 מטופלים, כלומר עד 1% מהמטופלים. בכל מצב שזה נגרם, יש לדווח על כך בהקדם לרופא שלך ולבקשו לכאורה להחליף את הכדור, לא ידוע לי שניתן לטפל בתופעת לוואי זו אף שאיני בטוח, אבל די הגיוני שלא ניתן לטפל בזה, ומאחר והאי נעימות בזה גדולה מאוד- לכאורה יש להחליף את הכדור. בכל מצב טוב להתייעץ על כך עם הדוקטור המטפל בהקדם האפשרי. 1 % זה אמנם לא סבירות גבוהה, אבל כשזה נגרם תוך כדי טיפול באינווגה, אכן יש סבירות גבוהה שזה מהכדור, כי 1% זה סכום לא מבוטל, וממילא יש לדון על כך עם הפסיכיאטר שרשם את הכדור. בהצלחה!

09/03/2021 | 21:15 | מאת: יעקב

שלום מני הרופא הוריד לי את מינון אינווגה מ 9 מג ל 6 , זה יעזור ?

09/03/2021 | 21:56 | מאת: מני

אני לא ממש יודע, אפשר לנסות ולראות אם ההורדה עושה את השינוי לטובה. ברוב המקרים התופעות לוואי של הכדורים אכן מחמירים במינון יותר גבוה, אך זה לא תמיד ככה, ובכל מקרה הכי טוב לשמוע לעצת הרופא ולהוריד את המינון, ורק אם לא יהיה שינוי בחודשיים הקרובים לפנות אליו שוב. בהצלחה.

10/04/2021 | 18:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הורדת מינון עשויה לסייע

מנהל פורום פסיכיאטריה