פניקה ודיכאון-לוסטרל וולבוטרין וקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/03/2021 | 22:06 | מאת: טל

שלום. בשל התקפי חרדה שפוקדים אותי מזה שנה וחצי ללא שיפור תחת טיפולים שונים, נכנסתי לייאוש ודיכאון בעקבות כך. איכשהו הצלחתי לגרור את עצמי למרפאה של פסיכיאטר פרטי שאיבחן הפרעת פניקה+דיכאון והמליץ על טיפול תרופתי משולב: לוסטרל במינון 100 מ"ג וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג קלונקס במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. העניין הוא שהדיכאון הרי נגרם מהתקפי החרדה המתמשכים ומכאן ברגע שיעלמו אז גם הדיכאון יעלם ואילו הכדור וולבוטרין הוא כדור מעורר ואני מאוד מפחד שהוא יגביר לי את התקפי החרדה. הפסיכיאטר אומר שזה עוזר גם לחרדות במנגנון אחר.האם החשש שלי מוולבוטרין במצבי הוא מוצדק וכדאי להימנע משימוש בכדור זה אצל הסובל מפניקה?

09/03/2021 | 20:27 | מאת: מני

לפי הידוע לי בהחלט חששך מוצדק, וולבוטרין עלול לגרום לחרדות או להחרפתם. לא שמעתי שהוא מטפל בחרדות באופן פרדוקסלי. בכל מקרה כדאי לחכות למענה הדוקטור של הפורום, ורק אמרתי את דעתי, מידע שצברתי. בהצלחה.

09/03/2021 | 20:28 | מאת: מני

אף שכמדומני החשש הוא במינונים גבוהים יותר. לכן מומלץ לחכות למענה הדוקטור בפורום.

10/04/2021 | 18:31 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

עדיף לעלות במינון הלוסטרל

מנהל פורום פסיכיאטריה