שאלה לגבי התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/03/2021 | 11:24 | מאת: ח

שלום רב יש לי שאלה האם יש לי חרדות בן 27 ואני מטופל יש לי שאלה בזמן שינה היה לי הזיות ופיתאום קפיצות בדופק ושהלכתי לבדוק לחץ דם במכשיר זה הראה דופק לא מהיר כלכך 100 בערך ולחץ דם גבוהה ואחרכך שחטפתי התקף כמה שניות אחרכך כשראיתי את הלחץ דם הגבוהה הרגשתי לא טוב עלה הדופק ל 150 בערך 160 הלחץ דם היה פחות מאשר שהוא היה בדופק 100 זה קשור לחרדות או שזה בעיה בריאותית חלילה אחרת שאני צריך לבדוק הרופאת משפחה לא התייחסה לעניין כלכך היא אמרה שעם זה יחזור שאני ידבר עמה . רציתי לשאול האם בחרדות ומתחים יש רגעים שאין דופק מהיר אבל מתח ולחץ בגוף והלחץ דם גבוהה ואחרכך חרדה שמעלה את הדופק ואז לחץ הדם משתנה ונהיה יותר נמוך או משהו כזה יש דבר כזה ? שהדופק נהיה מהיר ?

10/03/2021 | 14:12 | מאת: מני

דופק מהיר ולחץ דם גבוה זה יכול להיות סימפטום של חרדה, ומאידך זה גם יכול להיות כבעיה רפואית בפני עצמה. כשיש חרדות ברקע, זה בדרך כלל מהחרדות, אבל עדיף לפנות לייעוץ פרטני בנושא אצל הרופא המטפל.

10/04/2021 | 18:11 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון!

מנהל פורום פסיכיאטריה