כדור להפסקת עישון- צ׳אמפיקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/03/2021 | 19:01 | מאת: ליאור

שלום, אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים עקב פוסט טראומה שטופלה וכיום יש לי חרדות ולפעמים נטייה קלה לדיכאון. אני מאוד רוצה להפסיק לעשן אך חוששת מתופעות הלוואי של הכדור צ׳אמפיקס (לבד לא אצליח ניסיתי כבר מספיק פעמים). האם ישנן סכנות שאני צריכה לקחת בחשבון? פשוט קראתי קצת על תופעות לוואי שהפחידו אותי. בנוסף, הפסיכולוגית שלי לא מאמינה בתרופות בכללי אלא אם חייב ולכן מתנגדת שאקח את התרופה מה שגורם לי להסתייג יותר מנטילתה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

06/03/2021 | 19:37 | מאת: מני

התרופה בטוחה לשימוש לפי כל הכללים המחמירים של הfda האמריקאי וגם משרד הבריאות הישראלי, שנתנו עליה את גושפנקת האישור שלהם. תופעות לוואי כמובן יכולות להיות, אבל כמעט בטוח שהם יהיו הרבה יותר קלות מהתופעות ההרסניות של העישון. באשר לפסיכולוגית - כדאי להחליף פסיכולוגית. אין צורך לציין שאף גורם מקצועי לא יכול לערער הנחות יסוד ברפואה, מבלי שיהיה להם בסיס נוקשה ויצוק לכך. אחת מהנחות היסוד ברפואה היא, שאם צריך תרופה- אזי יש ליטול אותה, בוודאי. זה אמור להיות ברור, אלא שיש גורמים ״מקצועיים״ כביכול שמנצלים את מעמדם לערער על כך, אולי כדי לגלות לכולם את ״גאונותם״ הרבה, שהם הכי חכמים, יותר מכל אנשי הרפואה ובפרט מרופאים מומחים בעלי שם, ועוד יותר מרופאים שאין עליהם עוררים בעולם הרפואה, מלבדם כמובן. אין לקבל טיפול אצל כאלו, לדעתי. אלו עושים מעיקר טפל ומטפל עיקר, למשל: את התרופות עושים כרפואה משלימה או אף מזיקה, ואת הויטמינים וכדומה עושים כתרופה עיקרית. זה ממש גרוע שהם מנצלים את המקצוע שלמדו לשם ערעור הנחות יסוד רפואיות, ומהעיקריות שבהם, אבל בעיקר זה מעיד על חוסר הידע שלהם, בפרט ברפואה הכללית אך גם במקצוע אותו למדו. ממילא, מהם לא תבוא הישועה, גם לא בתחומם- פסיכולוגיה, ויש להחליף לאחד מיני רבים שכן כפופים להנחות היסוד הללו. בהצלחה וכל טוב. מני

06/03/2021 | 19:40 | מאת: מני

אגב, הפסיכולוגית אף סותרת את עצמה: אומרת לקחת רק אם חייב, ולך היא אומרת לא לקחת, אף שאת בוודאי חייבת! הרי לא הצלחת בשום אופן מבלעדי זה. מקווה שהבנת, בהצלחה רבה ומופלגה!

06/03/2021 | 21:40 | מאת: ליאור

תודה על התגובה המהירה. הבאת לי הרבה חומר למחשבה כי אכן תיארת את הלך הרוח בטיפול. כל טוב.

06/03/2021 | 22:29 | מאת: מני

מעולה, בהצלחה! ממליץ כמובן להתעדכן גם בתשובת הדוקטור על השרשור, לכשיענה.

10/04/2021 | 18:08 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הכל נכון!

מנהל פורום פסיכיאטריה