כוס אומו העולם טפייי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/02/2021 | 09:45 | מאת: מיואש

אין כוחות כבר לחרדות והדכאונות האלה הרגשת מחנק כאבים בחזה דופק מהיר לוקח עלק לוסטרל 150 שעוזר לי לביצה הימנית רוצה לעבור אולי לציפרלקס שאז ניסיתי היה מורגש שעוזר בראש אבל עשה לי דופק מהיר וחרדה שעליתי ל10 השאלה איך לעשות את המעבר מבלי לסבול מהדופק מהיר המגעיל הזה וברור שתחת השגחה של פסיכיאטר אגב המצב שלי ואני לא צוחק לא ראיתי מישהו שמישתווה אפילו טיפה לחומרה של החרדה והדיכאון שיש לי זה דכאון מג׳ורי קליני וחרדה כולל התקפים נראה לי שהפתרון שלי בסוף יהיה טיפול בקטאמין רפואי תחת השגחת רופא אה ואל תגידו לי לעלות ל200 כי ההיתי חודשיים על 200 וגם לא עזר אחח החיים האלה לא פשוטים

28/02/2021 | 13:31 | מאת: Bobi

חחחחחחחחחח ועלאק קטמין רופאי, אל תריד ידיים גיסנוו

18/03/2021 | 21:58 | מאת: מני

ראשית, אתה נשמע אדם עם הרבה הומור, וטוב שכך. אני לא מכחיש חלילה את הסבל שלך, ממש לא, רק מציין נקודה שאתה טוב בה :) לעניינינו, אענה מהסוף להתחלה: כשאתה אומר שלא ראית מישהו שמשתווה לחומרת הדיכאון והחרדות שלך, אתה בעצם מעיד שמעולם לא ראית אדם הסובל מדיכאון קליני והתקפי חרדה... כל דכאון קליני הוא חמור, כשלך בדיוק, נקודה. החיים נראים שחורים מאוד כשנמצאים במצב הזה, ואפשר להבין אותך. אבל אתה בהחלט לא לבד בקהילה הסובל מזה. סתם לידע הכללי. וכעת לידע הפרטי: הדופק המהיר איננו תופעת לוואי של הציפרלקס, אלא זה מהחרדה שלא עברה לגמרי גם לא עם הציפרלקס. אתה לא אמור לחזור לציפרלקס לבדו אם הוא לא עזר לך מספיק, אלא לנסות שילובי תרופות, לכל לראש ציפרלקס עם כדור נוסף. הדרך עוד ארוכה עד לקבלת סם המסיבות קטמין, זה בטוח. מה שצריך לעשות כעת, זה לחזור לציפרלקס אבל יחד עם כדור נוסף נוגד דיכאון וחרדה שמותר לשלב עם ציפרלקס. מאחר והציפרלקס עזר חלקית, לפחות בהרגשת הלחץ בראש, זה מראה שהוא פעל עליך, אך יש להשלימו עם כדור נוסף, ומשניהם יחד תצא הישועה, ואז החיים כן יהיו פשוטים, או לפחות יפים :) אסכם את המענה: אני לא אומר לך לעלות בלוסטרל ל200 כי את זה כבר ניסית, אלא לנסות שילובי תרופות, אשר נמצאו מועילות אף יותר מהעלאת מינון של כדור בודד (אף שבשביל למנוע תופעות לוואי מנסים קודם כדור בודד, במינון יותר גבוה המותר. מאחר וכבר נוסה מינון מקסימלי של 200, יש לשלב כנ״ל. המינון המקסימלי בציפרלקס הוא 20 מ״ג. ניסית? אולי לפחות 15? כי אין לשלב שום דבר עם ציפרלקס לפני העלאת הציפרלקס לבדו עד ל20 מיליגרם, למעט במקרים שאסור לך מינון שכזה (לא מצוי)). בנוגע למה לשלב עם הציפרלקס, לא אענה כי אינני רופא ואין לי ידע בשילובים, מה מותר ומה רצוי. צריך להבין היטב בכימיה תרופתית ובעוד תחומים לשם כך... בכל מקרה, יש לפנות לרופא שלך ולבקש שילוב של כדור נוסף, שוב: רק לאחר נסיון להעלות את הציפרלקס לבדו עד ל20 מ״ג, הואיל והציפרלקס עזר ללחצים בראש אך לא לכאבי חזה לחום ולדופק המהיר. כמו כן, מן ההכרח לציין שהמצב היחיד בו ציפרלקס יכול אכן לגרום לדופק מהיר, זה בשבועות הראשונים לנטילתו, מאחר וב3 שבועות הראשונים לנטילה יש החמרה במצב הנפשי. ממילא יש לחכות איתו קצת, לפחות חודש-חודש וחצי. אם ההחמרה נמשכת יותר מחודש, יש לפנות לרופא בהקדם האפשרי. אגב, אוסיף כנספח נסיון שלי אישית עם שילובים: ניסיתי תרופות רבות בחיי מאז המשבר הנפשי, וכל תרופה שהייתה כישלון מוחלט- כלומר: עשתה תופעות לוואי מבלי לעזור- ירדה מיד מהפרק. מאידך, כל כדור שלא עשה לי תופעות לוואי משמעותיות ומאידך עזר חלקית, נוסף לרשימה הלבנה. כיום נוספו לי לרשימה שלושה כדורים, כלומר- אני לוקח שילוב של שלושה תרופות, אשר כל אחד משלים אצלי את השני ויוצר טיפול מקסימלי בהחלט, תפקוד גבוה יחסית והרגשה די טובה. האבחנה שלי היא סכיזואפקטיב, אבחנה לא מחמיאה כל כך, אתה יודע.. אמנם ברור שגם דיכאון קליני כלל אינו מחמיא, אבל זה עדיין לא כמו הסטיגמה של סכיזופרניים. בכל מקרה, לגביך, זה לא צריך לקחת זמן רב עד שתמצא שילוב מתאים, כי כדור שאיננו מתאים ״מסגיר״ את עצמו ככזה בכך שגורם לתופעות לוואי קשות. לאחר שראית שכדור מסויים לא גורם לתופעות לוואי, השלב השני הוא לחכות להטבה מקסימום חודש וחצי. יותר מזה חבל על הזמן ברוב רובם של המקרים, למעט יוצאי דופן שמחכים חודשיים, ובכדורים מאוד מסויימים שלושה חודשים. בנוגדי דיכאון וחרדה זה כמעט תמיד חודש וחצי ובמקרים יוצאי דופן- חודשיים. לא עד להטבה מקסימלית, אבל להטבה של 50% לפחות. אם יש ספק ברמת האחוזים, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. התייעצות ושאלות זה תמיד טוב, ״לא הביישן למד״ (אה, וגם ״לא הקפדן מלמד״...) בהצלחה רבה אח יקר! מני, גולש ותיק בפורום :)

יפה! בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה