היי דוקטור לגבי כפייתיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/02/2021 | 23:33 | מאת: Rob

מאז גיל מאוד צעיר אני סובל מחרדות וocd והשתמשתי בכדורים כמו פבוקסיל ופריזמה ומזה שנים לוסטרל, הייתה הטבה תקופה ובורדתי ל50 מג והפסיכיאטר המליץ להעלות ל200 מג נורא פחדתי כי מדובר במינון גבוהה, אז העלתי ל100 כבר חודש ואיני מרגיש הטבה, מגיל צעיר מאוד אני גם פוחד שהאוזניים שלי יסתמו ולא ישמע בהם ולאחרונה נהיו לי טקסים נורא קשים של פימפום האוזן מהאף לפתוח אותה כל פעם ( את האוזן) ובדיקות אצל רופאים שאומרים שהאוזניים תקינות, אך זה לא מרגיע אותי ובכלמזאת מבצע את הבדיקות.. אני מחכה לתןר שלי אצל הפסיכיאטר לעוד שבוע לראות במה מדובר והאם להעלות או להחליף כדור, אני קצת חושש מזה שיש לי מאמיה או הפרעה דו קוטבית כי מדובר בטקס ופחד לא נפוץ ב-ocd, מה היא הערכתך לבנתיים למה שיש לי ומה ההמלצה שלך לגביי טיפול תרופתי? חשוב לציין שעברתי תהליך של חצי שנה בcbt לאחרונה אך ללא עזרה של ממש אלא רק הבנתי פחות או יותר איך לווסת את התופעה אך ללא הצלחה מרובה, אשמח לחוות דעת לפניי הפגישה עם הפסיכיאטר, תודה רבה!

04/03/2021 | 19:24 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה- לכאורה מוכרח לעלות ל200 מיליגרם ולנסות זאת לפני החלפה של הכדור. כמדומני שזה אופייני לאוסידי (גם אם פחות נפוץ) ולא להפרעות אחרות. בהצלחה.

תשובה נכונה

מנהל פורום פסיכיאטריה