נוגדי דיכאון בסכיזופרניה....................למני ולרופא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/02/2021 | 15:37 | מאת: יעקב

האם הורדת מינון נוגדי דיכאון במיוחד ssri ו snri בסכיזופרניה מורידה רמת עצבנות והתפרציות כעס אצל המטופל המאובחן בסכיזופרניה ?? אם כן מהי הסיבה לכך ? האם הדבר נכון לגבי מירו ? האם בסכיזופרניה הוספת מייצב מצב רוח במקרה הזה טגרטול לנוגד פסיכוזה אטיפי מורידה התפרציות כעס גם ללא טיפול בנוגדי דיכאון ומשפרת את התמונה הקלינית ? המון תודות

23/02/2021 | 19:08 | מאת: מני

בוא נעשה סדר בדברים: תרופה נוגדת דיכאון, בדיוק כשמה, מיועדת למצבי דיכאון ומצב רוח ירוד. חלק מהתרופות מעוררות, וממילא עלולות לגרום לעצבנות והתפרצויות כעס כתוצאה מהעוררות. כשמורידים את המינון, לעיתים זה נפתר, אך לא תמיד, כי לפעמים גם מינון נמוך מעורר במידה שווה או ״מספיקה״. בנוגע למירו, הואיל והיא להיפך- תרופה מרדימה (וניתנת אף לשינה)- אינה גורמת לעצבנות, וממילא העצבנות אינה מהמירו. יכולה להיות עצבנות גם מכדורים אנטי פסיכוטיים, ובחלקם אף יותר נפוץ מבנוגדי דיכאון לסוגיהם. אין לי מושג מה עושים במצבים כאלו של עצבנות כתוצאה מכדור אנטי פסיכוטי, ולכן יש לחכות למענה הדוקטור בנושא.אולי באמת יתכן שמייצב מצב רוח יכול לטפל בזה, איני יודע. בהצלחה!.

24/02/2021 | 12:01 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תרופות אנטיפסיכוטיות אינן מעלות עצבנות. תרופות אנטי דיכאוניות מורידות במידה והעצבנות נובעת מהדכאון ככלל תוספת של מייצב מסייעת לעצבנות. הכל אינדיווידואלי ולשקולו הבלעדי של הרופא! בריאות שלמה

מנהל פורום פסיכיאטריה