מינון ציפרלקס עבור OCD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/02/2021 | 15:29 | מאת: נסי

שלום רב. האם ציפרלקס במינון 20 מ"ג יעיל לטיפול בהפרעת OCD או שנדרש מינון גבוה יותר? מהו המינון המירבי שאפשר לקחת מתרופה זו לטיפול ב-OCD ? ואחרי כמה זמן ניתן לראות שיפור מובהק?

23/02/2021 | 18:57 | מאת: מני

המינון המקסימלי המותר של ציפרלקס, לכל ההפרעות שלשמם הוא ניתן, זה 20 מיליגרם. בעבר הדי רחוק נתנו אפילו 25 וראו שזה גורם להפרעות לבביות קשות, ולכן בטוח לקחת רק עד 20. גם במינון זה יכולות להיות הפרעות לב, ולכן צריך לעבור מעקב אק״ג. השיפור, כבכל תרופת ssri- החל משלושה שבועות אחרי תחילת הטיפול, ועד חודש וחצי מתחילת הטיפול. בהצלחה וכל טוב. מני

24/02/2021 | 11:57 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון מני. בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה