שכנים בעיתיים גורמים לי לפגיעה וסבל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/02/2021 | 18:43 | מאת: אילה

אני נכה,50% גם נפשי גם צליאק. מתחתי גרים שני פגועי נפש קשים שמחפשים נקודות תורפה להזיק לי, לפגוע בי. הם מקצאים שיש לי אחייןת ממה אני יותר טובה מהם, למה לי יש ולהם אין? בזמן האחרון הם מתנקמים בי ונגרם סבל רב. אני עבדתי שנים רבות גם למדתי שנתיים וחצי לתואר. למי לפנות? אני לא יודעת מה לעשות? אני לא גורמת להם לסבל רב. אני גם לא מתנקמת ומעקמת כמו שהם גורמים לי. מה לעשות? אבי סבל מהם מאוד הוא היה ניצול שואהת הם לא הפסיקו להציק לו בנקודות קשות כמו המשפחה ששלחו לתאי הגזים. בסוף זרק עצמו מקומה רביעיתץ בן 88

20/02/2021 | 20:05 | מאת: מני

איני בטוח במאה אחוז שתשובתי הבאה נכונה (איני הפסיכיאטר של הפורום, רק גולש כמוך שמנסה לעזור לגולשים אחרים), אך די קרוב לודאי בעיני שאכן היא נכונה (ועדיף באם אפשר לחכות לתשובת הדוקטור להשלמת/אישור/שינוי הדברים): לכאורה יש לשלב בין פנייה לבית משפט של מקום מגוריך, פנייה לאגודה לתרבות הדיור שבאיזור מגוריך, ופנייה לפסיכיאטר (פרטי או דרך מרפאה קהילתית מחוזית). השניים הראשונים שייכים לסכסוכי שכנים, והשלישי- כשמעורב בסיפור עניין פסיכיאטרי, כמו בשכנים פגועי הנפש שלך שהזכרת. שני הדברים מעורבים בסיפור שלך, וטוב שכך: בסכסוכי שכנים ללא עניין פסיכיאטרי, קשה מאוד להשיג טיפול מתאים: המערכת המשפטית שעמוסה מספיק מעדיפה לטפל בדברים חמורים קודם. האגודה לתרבות דיור אף היא עמוסה, אף שלא עושה ״סלקציה״ וסדרי עדיפויות, לפחות לא כמו במערכת המשפטית, אבל סמכויותיה קטנות משל המערכת המשפטית, אף שבהרבה מקרים הם מצליחים לעזור (ואיני בקי בזה כיצד דרך פעולתם). כאשר מעורב עניין פסיכיאטרי, הרי שגם פסיכיאטר יכול לטפל בנושא (אולי בדרך אשפוז בכפייה או בדרכים נוספות באם ישנם, איני יודע). בגלל הסיכויים הגבוהים להצלחה במישור הפסיכיאטרי, יותר מזה המשפטי והדיירותי, לכאורה יש לכל לראש לערב פסיכיאטר ורק לאחר מכן, ובהכוונתו, לפנות לאגודה לתרבות דיור, ורק לאחר מכן, כשקיבלת עצות והפניות הן במישור הפסיכיאטרי והן במישור הדיירותי, יש להכין בהכוונת הגורמים הנ״ל תביעה מסודרת, והתוצאות תלויות בחומרת המקרה. למשל, רק במקרים חמורים יאסרו אותם בכלא, ובשאר המקרים יסתפקו לתת להם קנס, אזהרה לפני כליאה וכדומה. מקווה שעניתי נכון. בהצלחה. מני

21/02/2021 | 10:40 | מאת: אילה

תודה רבה מני על התשובה. ניסיתי הכל. ניסיתי פסיכיאטר ולא עזר, משטרה. אני ממש בצרה.

21/02/2021 | 22:09 | מאת: מני

וואי. בעיקרון המשטרה לא מתערבת בענייני שכנים, זה עסק של בית משפט ושל אגודה לתרבות דיור, ורק הם יכולים לעזור, באם הפסיכיאטר אינו משתף איתך פעולה. בכל מקרה, אולי כדאי לנסות פסיכיאטר אחד אחרון נוסף, כזה שתשמעי עליו שהוא אדם טוב לב שאוהב לעזור ככל יכולתו, ואולי מכזה תבוא הישועה. אני כמובן רק מנסה לעזור עם כל העצות הנ״ל, ולא חלילה להתערב לך. בכל מקרה מדובר בצרה ממש צרורה שחייב לטפל בה. קחי לתשומת ליבך מה קרה בגללם לאבא שלך, וכמו לאבא שלך זה יכול לקרות לעל אחד. ממש מסוכן ולא כדאי להתייאש מהטיפול בנושא. שיהיה הרבה הרבה הצלחה! אני יכול לומר לך בוודאות, מהיכרות אישית שלי עם כמה פסיכיאטרים, אשר ישנם, אמנם מעטים אבל ישנם, כמה וכמה פסיכיאטרים שיתכן מאוד שינסו לעזור. אלא אם הדוקטור של הפורום יאמר שזה לא עסק לפסיכיאטר ואני טועה. לדעתי זה כן קשור לפסיכיאטריה, הואיל ויתכן שיש עילה לאשפזם בכפייה, אולי, וכך העניין יפטר אחת ולתמיד, כי גם אם הם ישתחררו מהמחלקה מהר- יתכן וזה יהיה אחר טיפול מקיף שישנה אותם. יתכן גם שלא, אבל שווה לנסות. צריך להכיר את הסיפור מקרוב כדי לקבוע בזה נחרצות, אם יש עילה לאשפוז או לא. לכן, שורה תחתונה- עצתי היא לחכות ולראות מה יענה על כך דוקטור חרמון, הדוקטור של הפורום, ובשילוב עצותיו עם עצותיי (באם עצותיי נכונות, ככל הנראה כן כי כתבתי לדעתי דברים די הגיוניים אני חושב)- אולי תבוא הישועה, וככל הנראה מפסיכיאטר בעל יוזמה רבה בעזרה לזולת. לא כל פסיכיאטר יהיה מוכן לקחת על עצמו עסק נוקשה וקשה כזה, צריך לדעתי מישהו צעיר ברוחו (בלי קשר לגילו הפיזי), בעל חוש חזק ורצון חזק בסיוע למתמודדים, ולא רק עם מתמודדי נפש אלא גם ממי שסובל מהם, במקרה שלך- עסקי שכנות רעים עם מתמודדי נפש. יש אולי פסיכיאטרים שלא יראו עניין בלחזק מישהו שאינו מתמודד נפש, הם פשוט רואים זאת אולי כלא קשור לעיסוקם; פסיכיאטר טוב, לעומת זאת, רואה לא רק את סבל המתמודדים אלא גם את סבל המתמודדים עם המתמודדים... כלומר, אלו שסובלים מפגועי הנפש. זה יסוד הפסיכיאטריה (אשר תחילתה ההיסטורית היא בטיפול במצבים פסיכוטיים): למנוע פגיעה של פגוע נפש, הן בעצמו הן בסביבתו. בהצלחה!

22/02/2021 | 12:11 | מאת: אילה

אני מטופלת אצל פסיכיאטר ציבורי. הם עברו אשפוז בעבר. יהיה טוב.

24/02/2021 | 11:56 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה