חזרה לכדורים אחרי שנה וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/02/2021 | 12:18 | מאת: שמעון

שלום, לפני כשנה וחצי הייתי מטופל בציפרמיל עקב חרדה ודיכאון. לקחתי את הכדור כחצי שנה ואז הפסקתי ללא הדרגתיות ומבלי להתייעץ עם הרופא. פשוט ביום בהיר הפסקתי לקחתי, מודע לכך שעשיתי לא בשכל. בכל אופן בתקופה האחרונה אני מרגיש חרדות ודיכאון שוב. אני חושב לחזור לכדורים והפעם לנסות ציפרלקס. בנוסף לכך אני עובד פעמיים בשבוע משמרת לילה זאת אומרת אין לי שינה סדירה עקב העבודה. האם זה ישפיע על הטיפול התרופתי? תודה מראש.

20/02/2021 | 16:27 | מאת: מני

באופן כללי זה לא אמור להשפיע על הכדורים, אבל חשוב לזכור שגם שינה יכולה להשפיע על המצב הנפשי, בפרט אצל מי שסובל כבר מבעיה נפשית פעילה העלולה להחמיר בהיעדר שינה או שינה לא סדירה. לכן, כדאי להתייעץ עם הרופא (משפחה או לפעמים הוא מפנה לפסיכיאטר) אודות מה לעשות בתחום השינה, ואולי הוא ימליץ על כדור (תרופה) השומרת על עירנות בכאלו שעובדים משמרת לילה וקמים באחר צהריים-לפנות ערב. יש כדורים מיוחדים לזה, כן, בהחלט! מן ההכרח לציין גם, שכדי למנוע חזרה של הסימפטומים של בעיה נפשית, חשוב להתייעץ בפסיכיאטר המטפל אודות האם ואיך להפסיק את הטיפול. חשוב מאוד לדעת, שבחלק מהמקרים, כשיש חשש כל רגע שהסימפטומים יחזרו (לא בכל אחד יש את החשש הזה, והכי טוב להשאיר זאת ביד המטפל שלמד על כך) - יש לקחת טיפול מונע לכל החיים (אף שלפעמים מספיק במינון יותר נמוך), או לפחות לתקופה של כמה שנים, לערך 9-8 שנים, פחות או יותר. את הזמן המדוייק המטפל קובע תוך כדי טיפול, כשהוא רואה את אופן ״גלי״ ההפרעה. מקווה שכתבתי הכל ברור, ואם אתה מעוניין דווקא בתשובת הדוקטור של הפורום - אתה מוזמן לחכות למענה שלו לאישור/שינוי הדברים. בהצלחה וכל טוב, שבוע טוב. מני

תשובה נכונה מני. ככלל אוכל להמליץ לא לעשות טיפול עצמי אלא לתת לרופא לטפל ולעשות עבודתו- הכי כדאי!

מנהל פורום פסיכיאטריה