שאלה לד"ר - נוגדנים לקורונה ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/02/2021 | 12:56 | מאת: אבי

שלום , האם יש מחקר/עבודה או ההערכה כלשהי לגבי יעילות החיסון נגד קורונה והיכולת לפתח נוגדים , למי שצורכים כדורים נגד דכאון וחרדה כמו למשל: ברינטליקס וקלונקס? תודה

23/02/2021 | 19:25 | מאת: מני

המחקר הראשוני קובע שיש השפעה על מידת הנוגדנים רק בנוגע לתרופות המשפיעות על מערכת החיסון, ולכן זה מאוד תלוי באיזה תרופה מדובר. איני יודע אם זה קשור אך ישנם תרופות פסיכיאטריות שעלולות להשפיע על תאי דם לבנים שקשורים למערכת החיסון של הגוף. הכי טוב להתייעץ עם הרופא המטפל, וזוהי גם המלצת פייזר הרשמית שפורסמה. בכל אופן, עם רוב רובם של התרופות אין בעיה לקחת את החיסון במקביל. בהצלחה!.

24/02/2021 | 11:41 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לא ידוע לי על עבודה כזו. ההגיון הביולוגי אומר שלא צריך להיות קשר. בריאות שלמה!

מנהל פורום פסיכיאטריה