לא מצליחים למצוא תרופה.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/02/2021 | 02:29 | מאת: ילדת אור

מה שלומכם? האם ייתכן מצב שפסיכיאטר מתייאש ממטופל? אני סובלת מחרדות הרבה שנים - בהתחלה קיבלתי רסיטל וסרנדה, אך בעקבות תופעות לוואי הפסקתי את הטיפול לאחר מספר חודשים. במהלך השנים ניסיתי פסיכולוגים, טיפולי cbt, ביופידבק ועוד. היחיד שממש עזר היה הcbt. בזכותו הצלחתי לצאת קצת מהבית ולהסתובב בשכונה. לאחר תקופה עם הcbt נראה שההשפעה שלו הפסיקה ואז התחילה הקורונה. לפני 3 חודשים בערך יצרתי קשר שוב עם הפסיכיאטר - הסברתי לו על הcbt ושבגלל הקורונה לא יצאתי כבר כמעט שנה מהבית וביקשתי שוב לנסות טיפול תרופתי. רק שיהיה עדין . הפסיכיאטר רשם לי רמוטיב וביקש לראות אותי שוב לאחר חודשיים וחצי. הרמוטיב לא ממש עבד עלי - בעיקר הרגשתי תופעות לוואי של כאבי בטן, התעוררות מרובה, וכעס כל היום. כשסיפרתי היום (אחרי ה3 חודשים) לפסיכיאטר הוא אמר שהוא ממליץ לי לחזור לcbt כי זה נראה שאני לא מגיבה טוב לתרופות... אחרי שממש ביקשתי, הוא הסכים לתת עוד צ'אנס ורשם לי פריזמה. האם זה הגיוני? שהוא ממליץ לי לחזור לטיפול קוגניטיבי? זה לא תהליך אצל כולם עד שמוצאים תרופה שמתאימה? אולי אני צריכה להחליף רופא?

17/02/2021 | 12:46 | מאת: מני

זה יכול להיות הגיוני שהוא מחזיר אותך לcbt, מאחר וטיפול כזה כבר עבד אצלך בעבר ואין לכאורה סיבה שלא יעבוד גם כעת, זאת בשונה מכדורים שעוד לא ראו אצלך תגובה חיובית לזה, גם באם ישנה. מאחר וכך, הרי שלהציע cbt אין פירושו חלילה להתייאש ממך, אלא להיפך: להציע טיפול שכבר עזר בעבר. לא כל אחד צריך דווקא טיפול תרופתי, ויש המגיבים יותר טוב לטיפול פסיכולוגי. כך שלדעתי ממש לא צריך להחליף רופא, ולהיפך: זה מראה שאכפת לו ממך ולכן הוא הציע דווקא את הפסיכולוגי. רופא שלא אכפת לו איך תרגישי, יציע לך כל כדור אפשרי, מבלי להתחשב בתופעות לוואי שיגרום ועגמת הנפש הרבה שבניסוי ותהייה... רופא טוב זה רופא שיודע גם לא לתת כדור כשלדעתו פתרונות אחרים יועילו יותר. זה לא סותר לכך שאת יכולה לנסות גם טיפול תרופתי, אבל מאחר והוכח שפסיכולוגי עוזר לך, ותרופתי עוד לא הוכח, הרי שעדיף להמשיך עם הפסיכולוגי, ורק אם לא יעזור לבדו (או שלא יעזור כלל) לנסות את התרופתי. זה נכון שבדרך כלל קודם מנסים תרופתי ורק אחר כך פסיכולוגי, אבל הרי זה גם מה שהיה אצלך: ניסית פסיכולוגי רק לאחר שניסית רסיטל וסרנדה. אז לשם מה טיפול תרופתי אם התגובה כבר לשני כדורים אינם כפי הראוי?? זוהי דעתי, ובאם תרצי את כמובן מוזמנת לחכות למענה הדוקטור לשינוי/אישור הדברים. בהצלחה וכל טוב, מני, גולש ותיק בפורום.

17/02/2021 | 12:50 | מאת: מני

״ילדת אור״ זה כינוי יפה וחיובי.. ;) בהצלחה!

מקובל עלי הנאמר-כדאי לחפש מזור בכל דרך!

מנהל פורום פסיכיאטריה