תרופות נוגדות חרדה דכאאוםן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/12/2020 | 17:23 | מאת: ראות

האם תרופות נגד חרדה/דכאון כמו צפרלקס יכולות להשיע על חשק או תפקוד מיני? מוריד או מעלה..? ואם אקח לתקופה ארוכה אז אפסיק מה יקרה?

28/12/2020 | 20:45 | מאת: מני

אתחיל מהסוף- אם תפסיקי, גם התופעת לוואי הזו תיפסק, אף שלפעמים יקח עד חודש לחזרה למיניות נורמלית, ציפרלקס שהזכרת - מאוד נפוץ שישפיע על כך, וגם: פרוזק, רסיטל, פבוקסיל, סימבלתה, אנפרניל, ציפרמיל וסרוקסט. כל השאר (מירו, ויפאקס, אריפליי, שאר הטריצקלים ועוד) - אינם משפיעים על כך או שהשפעתם מינימלית. לעיתים הרופא המטפל יבחר תרופה ״מהרשימה השחורה״ בתקווה שלא ישפיע לרעה על כך למטופל (גם במטופלים אשר באם כן- לא יוכלו לקחת זאת ויצטרכו להחליף) ובגלל יתרונות אחרים שבכדור הנבחר, מאחר ולא כל מטופל סובל מתופעת לוואי זו (והרוב המוחץ אינו סובל; בכדורים הנ״ל- רק כעשירית יסבלו מכך). בהצלחה. מני

28/12/2020 | 20:46 | מאת: מני

שכחתי לכתוב: אף כדור אינו מעלה חשק מיני, ויכול רק להוריד.

09/01/2021 | 18:22 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התרופות שעשויות לסייע הן איקסל ומירו. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה