טיפול בתופעת לוואי של טיפול אנטי פסיכוטי (סוליאן למשל): הפרעה בזיכרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/12/2020 | 12:11 | מאת: מני

שלום רב. קראתי בעבר שתרופות אנטי פסיכוטיות עלולות לגרום לתופעת לוואי של הפרעה בזיכרון לטווח קצר (-״פרקים נבחרים בפסיכיאטריה״, מהדורה שישית - 2016, עמ׳ 735), האם ניתן לטפל בתופעת לוואי זו? אם אפשר לציין את כל אפשרויות הטיפול הקיימות, פסיכולוגיות או גם תרופתיות, במידה ויש, ומה הסדר של הטיפול בזה. ידוע לי גם (מאותו עמוד בספר הנ״ל) שלעיתים ובאופן כללי יתכן גם להיפך: שהתרופה האנטי פסיכוטית ״מסדרת את הראש״ ואת רמת ארגון החשיבה ולכן דווקא משפרת את הזיכרון הפגום מאיליו מצד ההפרעה הנפשית. לכן שאלתי היא באופן כללי ולידע הכללי, ולא שאלה באופן פרטני (מאחר ואצלי דווקא משתפר הזיכרון כתוצאה מהתרופה הנ״ל שבכותרת, נוטל מינון יחסית נמוך של 200 מיליגרם ואולי לכן יש שיפור ולא להיפך, בזיכרון, כי יתכן מאוד שבמידה והייתי נוטל מינון גבוה, לפחות 400 או 600 מיליגרם- אכן היה הפרעת זיכרון). תודה ויום טוב. מני

26/12/2020 | 18:42 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון יקיריי

מנהל פורום פסיכיאטריה