הפסקת כדורי הרגעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/12/2020 | 16:21 | מאת: אלעד

שלום אני לוקח כמעט שנתיים בגלל חרדות כול יום קלונקס 0.5 כדור שתיים ולפעמים שלוש וארבע שזה לעיתים רחוקות השלוש וארבע לרוב אחד שתיים לא יותר ביום בזמן האחרון אני בתהליך של ירידה מהכדורים בהדרגה עד להפסקה שלהם לגמרי האם אחרי תקופה כזאת ארוכה של לקיחת הכדורים האלו אפשר להפסיק ? יצא לך לשמוע על מקרים שאנשים אחרי לקיחה ארוכה הפסיקו אם הכדורים האלו והכול חזר לקדמותו וחלפו התופעות לוואי ועוד או שבגלל לקיחה ארוכה של הכדורים האלו שמלכחתחילה הם לזמן קצר אז זה בעיה ? או שאפשר לרדת מהם לחלוטין ממה שאתה יודע שמעת ?

12/12/2020 | 17:44 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה- לא רק שאפשר להיגמל מהם, אלא אף מומלץ בהקדם האפשרי, אף שלפי הנחיות הפסיכיאטר/מי שרשם את הכדור. שמעתי על הרבה מאוד שנגמלו ממנו גם בפורום זה. התופעות לוואי יעלמו אף הם, בהחלט, אף שמבחינת ירידה קוגנטיבית שהכדור הזה גורם בטווח הארוך- יכול לקחת קצת זמן עד שיחזור לקדמותו. בהצלחה!

12/12/2020 | 20:24 | מאת: שמוליק

הפסקת השימוש 0 מבורכת. אך בדומה לכל התמכרות, ייתכנו תופעות גמילה (ואפילו פסיכולוגיות), שהרי אחרי הכל, מדובר בסמים לכל דבר ועניין. ראה מידע רלוונטי בקישור הבא. והכי חשוב - לעדכן ולשתף את הגורם המטפל האישי שלך! https://yerida.co.il/

19/12/2020 | 19:23 | מאת: מני

אוסיף על דבריו המחכימים של שמוליק- אשר התופעות הפיזיות שבגמילה - יותר קשות מהתופעות הפסיכולוגיות, אשר אף ניתן לטפל בהם יותר בקלות. עוד אוסיף- אשר אכן בנזודיאזפינים דומים בכמה דברים לסמים (התמכרות וגמילה (-קושי ותופעות שבה),הפחתת ההשפעה ככל שגובר השימוש,נזקים למערכת העצבים המרכזית), אך גם שונים מהם בכמה וכמה בחינות, ומהם: עוצמת הנזק שבהם, מהירות הנזק (שבbz לוקח פי כמה וכמה יותר זמן מבסמים, המזיקים אפילו בשימוש חד פעמי), נזקים בלתי הפיכים דווקא בסמים, עוצמת ההתמכרות והתלותיות, ועוצמת תופעות הגמילה. בהצלחה לכולם ושבוע טוב! מני, גולש בפורום.

26/12/2020 | 18:37 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מסכים

מנהל פורום פסיכיאטריה