תרופה בטוחה מ ssri לחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/12/2020 | 22:18 | מאת: אסי

היי אני חייב לקחת עזרה כימית לחרדות/התקפי חרדה/סטרס. הענין שאני מאוד מאוד פוחד מנזקים שהכדור יכול לעשות. בעיקר מפחיד אותי השפעה על הלב. כמו הארכת qt. השפעה על קצב הלב. או כל גורם סיכון לבבי.בפעם אחרונה שלקחתי ציפרלקס הqt הגיע ל 470.בחצי כדור. אני מחפש כדור שאין לו השפעות כאלה. שמעתי על סרוקסט אבל הבנתי שהוא כדור קשה ויכול לגרום להתקפי חרדה מאוד קשים. תסמיני גמילה מאוד קשים. ופגיעה בבלוטת התריס והשמנה אודה לעזרתכם

10/12/2020 | 09:37 | מאת: מני

מלבד סרוקסט (אשר הוא אכן יותר קשה ואף משמין), יש גם את פרוזק ורסיטל, ממשפחה זו (ssri). גם פבוקסיל אינו מאריך qt, אך יכול לגרום להפרעות קצב אחרות, והיות ונתגלתה רגישות ללב, לכאורה לא כדאי לבחור בו. יש לציין שסרוקסט, אף שמשמין, הוא לכאורה המומלץ מבין כולם, מאחר ובדרך כלל יותר אפקטיבי לחרדות מפרוזק ומרסיטל. כדאי לנסותו, ובאם יגרום באופן פרדוקסלי להחמרה בחרדה- אזי שתמיד ניתן להחליף לפרוזק או רסיטל. איני יודע מי מהשניים, פרוזק ורסיטל, יותר מומלץ לחרדות, ויש לחכות למענה הדוקטור או מי שיודע לשם כך. באופן כללי הכי טוב לפנות לפסיכיאטר ולתת לו לבחור את התרופה המתאימה ביותר, מידע ונסיון שלו. אציין שיש לקחת את המענה שלי בערבון מוגבל בלבד, מאחר ואיני רופא, ועונה רק מידע שצברתי מקריאה בתחום. עדיף לפנות לפסיכיאטר, או לחילופין לחכות למענה הדוקטור. בהצלחה וכל טוב, רפואה שלימה. מני.

26/12/2020 | 18:32 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

צודק מני

מנהל פורום פסיכיאטריה