הפרעה סכיזואובססיבית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/12/2020 | 06:36 | מאת: NOT_FOUND

התפרצויות זעם לשבור רכוש לתת אגרופים רצח רצח רק לשק אגרוף טריקת דלתות איך איך משתחררים מיבית החולים? וליפני איזה תרופות יאזנו אותי כך שאוכל לחיות מחוץ לכותלי בית חולים פסיכיאטרי?

07/12/2020 | 08:34 | מאת: מני

לפי הידוע לי - ישנם כדורים אנטי פסיכוטיים שיותר משפיעות על התפרצויות אגרסיביות, כמו למשל סוליאן. יש עוד אבל איני יודע מהם. בכללי כל כדור אנטי פסיכוטי הוא גם מרגיע, אבל להתפרצויות אלימות קציניות נדרש יותר מסתם הרגעה, וצריך כדורים מאוד ספציפיים. אשאיר לדוקטור להשלים את דבריי ולומר לך איזה מהכדורים נותנים לבעלי התנהגויות אלימות קשות. באופן כללי, אתה בהחלט יכול, בעזרת הטיפול בתרופות שתקבל, לחיות בשלום מחוץ לכותלי בית החולים הפסיכיאטרי, וצריך לקוות שהתרופות יעזרו כך שלא תצטרך להגיע לאשפוז חוזר. יחסית ברוב המקרים - אם מקפידים על נטילה סדירה של התרופות לכל החיים, אין צורך באשפוז חוזר. יש מקרים יותר קשים שלמרות התרופות יש אשפוזים חוזרים, אבל זה רק בשליש ממקרי הסכיזופרניה. גם בסכיזואובססיב זה כך, אם כי ההפרעה האובססיבית-קומפלסיבית (ocd) מחמירה בדרך כלל את תסמיני הסכיזופרניה, אבל ממש לא מחייב ואף די רחוק שיהיה צורך באשפוזים חוזרים ונשנים. שיהיה רק בריאות ובשורות טובות! מני

07/12/2020 | 08:37 | מאת: מני

אני חייב להוסיף ולציין שמאחר ואתה מטופל בבית חולים פסיכיאטרי- הרי שאתה בידיים טובות ותשאיר להם לתת לך את הטיפול הטוב ביותר, בעיקר בתחום בחירת התרופות. רק נתתי מידע כללי על אופן הטיפול וה״פרוגנוזה״ באופן סטטיסטי בלבד, כי כשהמטופל יודע את אופן הטיפול מצב רוחו משתפר, כפי שמעידים רופאים ומחקרים. בהצלחה וכל טוב.

26/12/2020 | 18:27 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה