הפסקת אפקסור בבת אחת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/12/2020 | 10:51 | מאת: חגית

היי מטופלת כבר מס' חודשים באפקסור ב225 מג. בגלל שאין השפעה צריכה להפסיק בהדרגה את התרופה. מה יקרה אם אפסיק לקחת בבת אחת, חוץ מתופעות לוואי?

02/12/2020 | 11:23 | מאת: מני

את עלולה להרגיש תופעות נוראיות ומגעילות מאוד של גמילה, כמו כאבי ראש, כאבי בטן, הרגשה כללית מאוד לא טובה ועוד. לכאורה זה לא יגרום לנזקים בלתי הפיכים וגם לא לנזקים הדורשים תיקון (הפיכים), אך ההרגשה תהיה אולי כל כך נוראית כך שאת תצטערי שניסית בכלל... לא מחייב שתחווי את כל זה, אבל מאוד נפוץ שגמילה מהירה מאפקסור גורמת לכל זה. הגמילה הכי קשה מבין כל הכדורים הפסיכיאטריים- הוא ככל הנראה מאפקסור, שלכן יתכן שגם גמילה איטית ומסודרת באמצעות פסיכיאטר- אף היא תגרום לתופעות לא נעימות, אבל כמובן שזה שלא בערך לעוצמת התופעות כפי שהם בגמילה בבת אחת ולא מסודרת. גם אם את מאיזושהי סיבה ממהרת- אזי כדאי שתורידי מינון אחת לכל 2-3 ימים, אך בשום אופן לא בבת אחת... ממליץ בכל אופן להתייעץ עם הרופא המטפל אודות אופן הגמילה. בהצלחה וכל טוב, מני.

26/12/2020 | 18:08 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

יפה ענית מני!

מנהל פורום פסיכיאטריה