שאלה גם מני תענה אתה לאן נעלמת מני גם הרופא תענה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/11/2020 | 14:35 | מאת: אלון

אני לוקח 15 מג ציפרלקס חודשיים בלי שיפור יש לי אוסידי קשה ניסיתי כדורים אחרים אך הם גרמו לי לעצירת שתן האם אפשר לשלב ציפרלקס ולוסטרל נגיד וככה אולי לא תהיה עצירת שתן או פרוזאק עם ציפרלקס? אני מיואש אני סובל שנים מאוסידי שלא מתרפא

24/11/2020 | 19:42 | מאת: מני

שלום לך אלון. לפי הידוע לי - ניתן לשלב ביניהם לזמן קצר מאוד (שבוע שבועיים) ולא יותר מזה. לכאורה לא מערבבים כדורים מאותה משפחה (ssri). גם לא מובן - מדוע שכדור ציפרלקס למשל יטפל בעצירת שתן?. גם באם נוטלים ביחד (רק לתקופה קצרה כנ״ל), צריך שהמינון של כל כדור יהיה לכל היותר חצי מהמינון המקסימלי של אותו כדור, כגון: 10 מיליגרם ציפרלקס, ו100 מיליגרם לוסטרל. בהצלחה. ממליץ לחכות למענה הדוקטור, או לחילופין (ויותר מומלץ!) - לחזור לרופא המטפל ולדווח את מצבך. לאחר חודש של טיפול בכדור החדש- זהו זמן סביר בהחלט בשביל לחזור לרופא המטפל לשם דיווח והתייעצות כיצד להתקדם בטיפול. ושוב, הרבה הצלחה בהכל! מני.

26/12/2020 | 17:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

צודק מני

מנהל פורום פסיכיאטריה