ארבליי במקום סרקוויל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/07/2020 | 23:05 | מאת: יוסי

הרופא החליף לי את סרקוויל ל ארבליי . האם ארבלי 5 מג ולאחר שבוע ל 10 מג חוסמת מחשבות ?

05/07/2020 | 06:46 | מאת: מני

בדרך כלל תרופות אנטי פסיכוטיות ובתוכם אריפליי (תיקנתי את האיות שרשמת), גורמות למחשבה מסודרת יותר ובהירה יותר, כלומר - ברורה יותר. מאחר והתרופות האלו משנות את מבנה המוח ואת כמות המוליכים העצביים העוברים בו, ישנם לפעמים תופעות מוחיות שונות שיכולות להיגרם מהכדור (ולא רק מאריפליי, אלא גם מסרקוול למשל) ובכללם חסימת מחשבות (כלומר- קושי לחזור למחשבה קודמת שהתחלת לחשוב עליה קודם לכן. זו בעצם בעיה בזכרון לטווח קצר אשר נצפתה בקרב נוטלים כדורים אנטי פסיכוטיים). באופן כללי, מאחר ותרופות אנטי פסיכוטיות אמורות לתקן את מבנה המוח והעברת המוליכים העצביים בו, בדרך כלל הרבה יותר בולט התיקון ושיפור לטובה שהכדורים גורמים, יותר מאשר הנזקים קצרי הטווח שהם גורמים. בדרך כלל החסימה של המחשבה אינה מוחלטת, וניתן לחזור עליה בדרכים המעוררים מחדש את הזכרון. כמו כן, בדרך כלל זה לא מפריע מאוד, הבעיה בזכרון לטווח קצר שהכדורים גורמים, מאחר והם אינם גורמים לבעיית זיכרון במובנה המלא, אלא לתופעות זמניות המופיעות פה ושם. אחד ההוכחות לכך שהכדורים לא גורמים לבעיית זכרון ממש, הוא שבאם כבר אין צורך בכדור ומפסיקים איתו - הבעיות בזכרון נעלמות. לא ידוע לי על מחקר שבדק באיזה כדור יש יותר בעיות בזכרון לטווח קצר, ולכאורה התופעה שווה בכולם (אלא אם הדוקטור יתקן אותי). בהצלחה בטיפול החדש!

11/07/2020 | 08:53 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התרופה אריפליי הינה הרבה יותר פוטנטית בהפחתת מחשבות שוא. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה