כיצד תרופות פסיכיאטריות פוגעות בפיריון ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/02/2020 | 20:55 | מאת: הילה

כיצד תרופות פסיכיאטריות פוגעות בפיריון ? והאם הם עשויות חלילה לפגוע בביציות שבגוף האישה ?

08/02/2020 | 17:25 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

האם ישנה אצלך עליה בפרולקטין?

10/02/2020 | 13:37 | מאת: הילה

אשמח לתשובה מלאה בהקשר לשאלתי.ולא כמקרה ספציפי.

05/07/2020 | 21:59 | מאת: מני

הפגיעה בפריון/בביציות היא יכולה להיות כתוצאה מהעלאת הפרולקטין שהכדורים עושים, ולא כתוצאה ישירה מהם. רק באם עלה מאוד הפרולקטין יכול להיות פגיעה בפריון, ובאם הפרולקטין גבוה מאוד (כמה מאות ננוגרם של פרולקטין, איני יודע במדוייק) - פגיעה (הפיכה, בעת הפסקת הטיפול מעלה הפרולקטין, או גם לא הפיכה.. כתלוי במצב הקליני ועד כמה גבוה הפרולקטין) גם בביציות. בקשר לאופן הפגיעה (כיצד הפרולקטין הגבוה פוגע בדברים אלו) - אני ממליץ על שני ערכים שתקראי באתר ויקירפואה שיתנו לך הרבה מידע על כך: אחד - ״הגישה להיפרפרולקטינמיה״ של ד״ר עמיר בשקין, והשני - ״רמת פרולקטין״ של פרופסור בן-עמי סלע. הערכים באתר הנ״ל יתנו לך בודאי מידע רב על הנושא. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה