כמה מ"ג לקטוז יש בזיפרקזה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/08/2019 | 16:22 | מאת: לאה

שלום רב, ברצוני לשאול כמה מ"ג לקטוז יש בכדור אחד של זיפרקסה 10 מ"ג? והאם יש אותו יחס גם ב- 7.5 מ"ג ו- 5 מ"ג? (כלומר אם יש בזיפרקסה10 מ"ג: 10 מ"ג לקטוז אז האם נכון שב- 7.5 מ"ג זיפרקסה יש 7.5 מ"ג לקטוז, וב- 5 מ"ג זיפרקסה יש 5 מ"ג לקטוז?) תודה ושבת שלום!!

24/08/2019 | 22:42 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה- לפי הידוע לי יש יחס מתאים בין 10 מיליגרם ל7.5 ו5 מיליגרם, כלומר כמו שאמרת שאם יש לדוגמא 10 מיליגרם לקטוז בכדור של 10 מיליגרם זיפרקסה, יש 7.5 לקטוז בכדור זיפרקסה של 7.5 מיליגרם וכך הלאה. ככה זה בדרך כלל בכדורים, כמות חומרים בלתי פעילים כמו לקטוז למשל ביחס למיליגרמים של החומר הפעיל, שבעניינינו הוא זיפרקסה. את המענה לשאלה הראשונה אשאיר לדוקטור..

25/08/2019 | 09:10 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לכם אכן היחס בין הלקטוז לבין החומר הפעיל נשמר במינונים השונים . ה10 מיליגרם וולוטב. של זיפרקסה מכילים312 מג לקטוז. ה 7.5 מיליגרם מכילים 234 מג וה5 מג מכילים 156 מג של לקטוז.

מנהל פורום פסיכיאטריה