טנטון באוזניים וציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/08/2019 | 19:33 | מאת: גולש

אני בן 26, במהלך תקופה ארוכה בת מספר חודשים שבה אני סובל ממתחים וחרדות קיבלתי מרשם ללוריוון וציפרלקס. באופן כללי אני נגד טיפול תרופתי ומנסה לעזור לעצמי בדרכים טבעיות. יצא לי לקחת במהלך כל התקופה כ- 8 כדורים מהלוריוון עם הפרשי זמן של מספר ימים עד שבועות בין כדור לכדור. כמו כן, ביומיים האחרונים לקחתי חצי כדור ציפרלקס. והתחלתי לסבול מטנטון. (שומע צליל צורם מאוד חזק שאני לא ממש מפרש אותו כמגיע מהאוזניים) התופעה של הטנטון לא חדשה לי כי סבלתי מזה בגיל צעיר מאוד אבל זה עבר ושכחתי מזה לחלוטין ופתאום זה חזר לי האם ייתכן שיומיים בלבד בטיפול בציפרלקס גרמו לטנטון?

לקריאה נוספת והעמקה
06/08/2019 | 23:19 | מאת: מתמחה בפסיכיאטריה

תופעת הלוואי של ציפרלקס עלולה להיות טינטון באוזניים, אבל קשה לדעת אם זאת ההשפעה של התרופה מכיוון שתופעת לוואי כמו זאת של ציפרלקס מופיעה בד״כלאחר זמן-מה של שימוש בתרופה. למטרת השוואה, תופעת לוואי של אלרגיה לחומר הפעיל (אסציטלופראם) מופיעה מיד לאחר הנטילה הראשונה

התחלת טיפול בציפראלקס עלולה להחמיר חרדה ויתכן שהטינטון במרה שלך הוא ביטוי לאותה חרדה. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה