מספר סמפטומים לא מובנים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2019 | 05:22 | מאת: yv

בן 41 בריא, תאבון במצב טוב, 1.86 ס"מ משקל 88 משתמש בציפרלקס 10ml. בשנת 2006 נגשתי לפסיכיאטרית בפעם הראשונה בחיי כתוצאה מלחץ נפש מתמשך שלבסוף התפרצו מספר סמפטומים של: דופק מהיר הזעה בשינה ירידה בריכוז /לא זכרתי דברים עייפות התפרצות בכי לא מובנות הפסיכאטרית נתנה לי טיפול טרופתי של ציפרלקס. כשנה שאני מרגיש שהלשון של וחלל הפה שורפים לי. נגשתי למומחית פה ולסת והכל תקין, אין בעיה שנראת להעין. כמו כן התווספו לי כאבים בשרירי הצוואר ושרירי הרקות של הראש. כמו כן גם יש לי הרגשה של עיניים יבשות וכבדות ועל כל זה יש לי עיקצוצים בפנים וגירודים קשים בקרקפת שבבדיקה של רופא עור לא נמצאו ממצאים. בנוסף יש לי הבזקים של זרמים מידי פעם בראש. לשאלתי: האם יש קשר של פה שורף, עיניים יבשות וכבדות ושרירי צוואר וראש תפוסים למצבי הנפשי ושימוש בציפרלקס? ואם כן, לאיזה רופא לפנות לכלל הסמפטומים שנוגעים למספר תחומים(עיניים, אורתופדיה, פה ולסת, עור) האם לכל רופא בתחומו או שאני צריך לחזור למקור הבעיה שהיא תחום הנפש, קרי: פסיכיאטרייה ? אשמח לקבל תשובה מפורטת למצבי הלא קל בכלל, תודה.

31/05/2019 | 10:20 | מאת: מני

לפי התיאור שלך זה נובע מהציפרלקס ויש לשקול עם הפסיכיאטר על החלפת תרופה. אף שבמסגרת הפורום רק הדוקטור מוסמך לומר שזה נובע מהציפרלקס, ואם קיימות כאלו תופעות לוואי מהציפרלקס. אך אפשר לראות בעלון של הציפרלקס (באתר של משרד הבריאות) שקיימות כאלו תופעות לוואי לציפרלקס, ועל כן כדאי בהחלט להתייעץ עם הרופא שלך על החלפת תרופה. ונראה מה הדוקטור (של הפורום) יגיב. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה