בי פולארית ודיכוי רגשות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2019 | 18:55 | מאת: רעיה

שלום אני בת 42 בי פולארית מאובחנת 12 שנה ונוטלת רידזין 40 מג ולמיקטל 200 מג. אני יציבה עם התרופות ואין תנודות מצב רוח קיצוניות. אני מרגישה שבשנים האחרונות אין לי רגשות כמו פעם, פחות מתרגשת מדברים, פחות אמפתיה, פחות נהנת, פחות פוחדת, פחות שמחה ומתלהבת ואפילו מרגישה שאהבתי לילדיי פחתה או שאני לא מרגישה אותה. כאילו הראש והלב לא מחוברים. אני כן מבינה שמצבים מסויימים הם מהנים ושמחים, אבל רוב הזמן אין להם קשר ללב. המצב הזה מעציב אותי מאוד, אבל לא מצליחה לבכות ולחוש את הכאב בלב. אציין שעברתי בגיל 3 פגיעה מינית ושוב בגיל 30. זה היה מודחק בזיכרון ואני מנסה לשייך את זה למצב הרגשי שאני נמצאת בו היום. אציין שכם בגיל 27 חוויתי שברון לב שלדעתי גם השפיע מאוד ואף הביא אותי לדיכאון הראשון שחלף מעצמו. שאלתי היא האם תרופות פסיכיאטריות שאני לוקחת גורמות לקהות של הרגשות שלי למיסוך רגשות שאני שואלת עליהם?

04/05/2019 | 19:32 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אין לי דרך לומר ללא בדיקה. כדאי לחשוב על שינוי תרופתי. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה