שליחת פסיכיאטר לבית באופן כפוי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/12/2018 | 13:37 | מאת: בקשר לאחי

שלום רב. אחי נמצא בהתקפים, לאחר שפסיכיאטרית פרטית אבחנה אותו כבי פולרי ומגוון רב של כדורים לא עזרו בשוק הפרטי, הפיתרון היחידי הנראה לעין הוא לפונקס. אחי מסרב לקבל את הטיפול מכיוון שהוא לא רוצה שיהיה רשום בקופת חולים על היותו חולה. אחי נמצא בהתקפים וקיים חשש. האם באפשרותי לשלוח לו פסיכיאטר הבייתה באופן כפוי?

15/01/2019 | 14:10 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך שליחת פסיכיאטר באופן כפוי הינה אסורה. יחד עם זאת, סירוב לפגישה עם פסיכיאטר מומחה הינה אחת התנאים להוצאת הוראת בדיקה או אישפוז. כדאי לנסות לשכנע לראות פסיכיאטר באופן רצוני ואם זה לא יקרה אפשר להמשיך הלאה.

מנהל פורום פסיכיאטריה