התרשמות מלאה מעליית מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/11/2018 | 17:05 | מאת: אור

שלום ד"ר חרמון. אני מטופל ב- 150 מ"ג VIEPAX XR כמה שנים בגלל חרדות ומרגיש טוב ומאוזן. מאז שהפסקתי לשתות קולה לה הייתי רגיל יום יום 2 פחיות במשך שנים, אני כל הזמן בחרדות. הנחתי שמדובר בגמילה שתחלוף לאחר שבועיים-שלושה אך עברו כבר 3 חודשים ואין שיפור במצבי. אני סובל כל יום מגלים של סימפטומים פיזיים של חרדה כיוון שזה לא "חלף" מעצמו, בעצת הרופא המטפל הועלה המינון ל-225 מ"ג אותו אני לוקח היום 4 שבועות. יש שיפור חלקי רחוק מלהיות משביע רצון. האם זה מוקדם להסיק מסקנות לגבי תוצאת העלייה במינון ויש לפחות 8 שבועות כדי להתייצב ולקבל תמונת מצב אמינה? האם במצבי חרדה נהוג לטפל בתרופה VIEPAX XR גם במינון 300 מ"ג או שמינון זה מיועד יותר לדיכאון ולפי מחקרים המינון המוצע לחרדה הינו 75 -225 מ"ג מקסימום? אודה מאוד לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הייתי ממתין עדיין ואף הייתי שוקל בעתיד גם מינונים גבוהים יותר עד 300מג.

מנהל פורום פסיכיאטריה