כדורים פסיכיאטריים ותופעות לואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/11/2018 | 19:30 | מאת: מירית

שלום מזה כמה שנים אני נוטלת 10 מג ציפרלקס וכמו כן סרנדה. לטיפול בדיכאון וחרדה. לפני חצי שנה איבדתי אדם קרוב. והפסיכיאטר המטפל העלה לי את המינון של הציפרלקס ל15 מג. מבחינת החרדות והדיכאון יש שיפור משמעותי. אך מאז העלאת המינון אני סובלת מצרבות שלאחרונה התגברו. אציין שמעולם לא סבלתי בעבר מצרבות גם לא בהריונות. מעיון בעלון התרופה ראיתי שרשום בתופעות לואי צרבת. האם יש קשר? והאם ירידה חזרה למינון הקודם תכחיד את תופעת הלואי הזו? אני מניחה שחלק מחווית הצרבות שלי קשורה גם בחרדות שאני חווה לעיתים לאחרןנה. אך חוששת מאוד מנןכחותן בחיי. הצרבות עצמן מעוררות בי חרדה גדולה ואני מוצאת את עצמי בכדור שלג שמתגבר. חרדה שמתבטאת בצרבת וחרדה מהצרבת.... זה רק גובר וגובר אנא עזרתכם תודה רבה

19/11/2018 | 19:36 | מאת: מירית

מוסיפה שמבחינת התזונה אין שינוי. ולא היה שינוי. להיפך מאז תחילת הופעת הצרבת אני מקפידה על תזונה מאוזנת ובריאה יותר בהתאם להמלצות נגד צרבת.

29/11/2018 | 13:54 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הייתי חושב על תרופות מהקבוצה הזו ששיש להם טרופיזם למערכת העיכול. ויש כאלה! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה