הפסקת כדור ציפרלקס- התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/07/2018 | 20:56 | מאת: רעות

שלום, אני לוקחת ציפרלקס 10 מג בערך 6 שנים . הגעתי למצב שאני מרגישה שהכדור עושה לי נורא לא טוב. תופעות הלוואי העיקריות שגורמות לי לסבל ולחוסר תפקוד הן עייפות ואפתיות. אני לא מצליחה לתפקד ולעבוד כתוצאה מהעייפות ואני מרגישה סוג של נתק מן העולם החיצוני וקשה לי לחשוב ולהתרכז. אני מעוניינת להפסיק את הסבל הזה ורוצב להתחיל לחיות ולתפקד כמו כל בן אדם. זה החלום שלי כרגע. אני מעוניינת להפסיק את הכדור כמובן שבהדרגה ולא לקחת שום כדור פסיכיאטרי מכיוון שכל כדור כזה גורם לי לתופעות של עייפות. אני מעוניינת לעבור לטבעי ולטפל בחרדות באופן שבו אני לא תלויה בציפרלקס . כיצד ניתן להפסיק את הכדור באופו הדרגתי באופן שבו לא אסכן את מצבי וכיצד ניתן להתמודד עם תופעות הגמילה ולעבור את התקופה בשלום? האם יש אלטרנטיבה טבעית לטיפול בחרדות והתקפי פאניקה? אשמח למענה

14/07/2018 | 21:28 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הייתי מאוד ממליץ לעשות את השינוי הזה תוך כדי מעקב פסיכיאטרי. הכל בהתאם לאבחנה המדויקת שלך שאותה אינני יודע מן הסתם..

מנהל פורום פסיכיאטריה